Φίλης: Στόχος του Ερντογάν να είναι απόλυτος ηγέτης το 2023

Φίλης: Στόχος του Ερντογάν να είναι απόλυτος ηγέτης το 2023
O διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης Eurokinissi

Την εκτίμηση ότι ο Ερντογάν κατά την προεκλογική περίοδο θα αποφύγει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, έκανε ο διεθνολόγος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο

“Οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία ήταν αναμενόμενη εξέλιξη” είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Βρε καλώς τους” με τον Αντώνη Φουρλή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης.

Όπως τόνισε ο κ. Φίλης, ο Ερντογάν στα χρόνια που κυβέρνησε πήγε καλά οικονομικά, έβγαλε στο προσκήνιο άτομα από την Ανατολία, κάτι που δεν έκαναν οι Κεμαλιστές, αλλά τώρα έχει οικονομικά προβλήματα που δεν θέλει να σκάσουν στα χέρια του πριν από τις εκλογές.

Ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, κατα την προεκλογική περίοδο, θα αποφύγει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή σύρραξη, γιατί, σε περίπτωση που δεν έχει το αποτέλεσμα που θέλει, θα μειωθεί η δημοτικότητά του και δεν θα πάρει το ρίσκο.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε την περίπτωση λάθους ή προβοκάτσιας.

Όπως σημείωσε, ο Ερντογάν θέλει να επεκτείνει την παρουσία του στη Συρία τόσο για να αναχαιτίσει το κουρδικό στοιχείο όσο και για να ανυψώσει το ηθικό των τουρκικών δυνάμεων, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του είναι το 2023 να είναι ο απόλυτος ηγέτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα