Γεννηματά: Δεν θα περιμένουμε εμείς το ώριμο φρούτο όπως η ΝΔ

Γεννηματά: Δεν θα περιμένουμε εμείς το ώριμο φρούτο όπως η ΝΔ
Discussion at the plenum of the holistic plan of the government, in Athens, on May 23, 2018 / , , 23 , 2018 Nikos Libertas / SOOC

Δριμύ κατηγορώ κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και προσωπικά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εξηγώντας το αίτημα της για εκλογές άμεσα και ασκώντας κριτική στον Μητσοτάκη τον οποιο κατηγόρησε ότι αφήνει τον Τσίπρα να διαπραγματεύεται το μέλλον της χώρας εν λευκώ

Το αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα επανέλαβε και ανέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, που διεξάγεται κατόπιν αιτήματος της.

Η κ.Γεννηματά υποστήριξε ότι οι κάλπες πρέπει να στηθούν πριν την τυπική έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ώστε μία νέα κυβέρνηση που θα αποτυπώνει ευρύτερες συναινέσεις και θα έχει τη μέγιστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να διαπραγματευθεί την επόμενη ημέρα. Εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ άσκησε κριτική και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποιο κατηγόρησε ότι αφήνει τον Τσίπρα να διαπραγματεύεται το μέλλον της χώρας εν λευκώ .

“Η έξοδος από τα μνημόνια δε θα γίνει με παλληκαρισμούς με το βλέμμα στραμμένο σε εκλογικές σκοπιμότητες. Απαιτεί ένα πλαισιο συναίνεσης για τα επόμενα χρόνια. Συναίνεση απαιτείται και για την προσέλκυση επενδύσεων. Να τελειώνουμε με τον τοξικό διχασμό που διώχνει τους επενδυτές”, δήλωσε η κ.Γεννηματά.

Τώρα είναι η ώρα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει με ποιες εγγυήσεις και με ποιους στο τιμόνι θα υπάρξει μία πραγματικά βιώσιμη έξοδος, εκτίμησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και δήλωσε:

“Ζητώ εκλογές τώρα για να κάνει η χώρα μία νέα αρχή

Ζητώ εκλογές τώρα για μία νέα ηγεσία και κυβέρνηση που μπορεί αξιόπιστα να εγγυηθεί τις αλλαγές που απαιτούνται για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Ζητώ εκλογές τώρα για μία νέα ηγεσία και κυβέρνηση που να εκφράζει την ισχυρή βούληση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και να έχει δυνατότητα να αποκτήσει τη μέγιστη κοινοβουλευτική στήριξη, να προωθήσει συνθήκες συναίνεσης απέναντι στις αδιέξοδες διχαστικές πρακτικές. Μία πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση κόντρα στον αριστερό και δεξιό λαϊκισμό.

Ζητώ εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του λαου . Η συγκυβέρνηση σας δεν έχει καμιά νομιμοποιήσει να εκχωρήσει εν κρυπτώ το μέλλον της χώρας.

Ζητώ εκλογές γιατί η κυβένηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποδεικνύεται επικίνδυνη και στα εθνικά θέματα”.

Ειδική μνεία έκανε στο Σκοπιανό, αφήνοντας αιχμές για τη σημερινή απουσία του Πάνου Καμμένου από τη συζήτηση: “Σε μία ευνοϊκή δε συγκυρία για το Σκοπιανό έφτασε η κυβέρνηση να συζητά την επιτομή του αλυτρωτισμού ως λύση. Ο δε συγκυβερνήτης σας που επέλεξε να μην είναι σήμερα εδώ επελεξε άλλη στρατηγική που συνδέεται με την πολιτική του επιβίωση και την ακροδεξιά του ιδεοληψία.”

Η κ.Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και κατά του κ.Μητσοτάκη και της ΝΔ:

“Με προβληματίζει και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Μητσοτάκης δύο χρόνια ζητούσε συνέχεια εκλογές τώρα παρακολουθεί την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται το μέλλον της χώρας και περιμένει το φθινόπωρο. Η ΝΔ δε δικαιολογείται να κλείνει τα μάτια. Αφήνετε κύριοι της ΝΔ τον Τσίπρα εν λευκώ να καθορίζει τις εξελίξεις. Δε θα μείνουμε εμείς να παρακολουθούμε τις εξελίξεις περιμένοντας το ώριμο φρούτο όπως κάνει η ΝΔ. Για αυτό προκαλέσαμε τη σημερινη συζήτηση για να βγάλουμε στο φως τις πραγματικές προθέσεις όλων. ”

Αυστηρή κριτική άσκησε και στο ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Υποστήριξε ότι πρόκειται για ολιστικό σχέδιο περικοπής των συντάξεων, πως  ο ΕΝΦΙΑ ζει και βασιλεύει, και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι καυχιέται για το υπερταμείο, δηλαδή για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

“Μας ανακοίνωσαν ότι έκλεισε η αξιολόγηση. Η αλήθεια όμως είναι ότι από τα 88 προαπαιτούμενα μικρό μέρος όμως έχει ολοκληρωθεί. Μήπως σχεδιάζετε να μεταφέρετε ένα μεγάλο μέρος όσων έχετε συμφωνήσει με τους δανειστές μετά την ολοκλήρωση του προγραμματος, πεσκέσι προς την επόμενη κυβέρνηση;” σημείωσε επίσης η κ.Γεννηματά.

“Η έξοδος από το μνημόνιο Τσίπρα -γιατί είναι δικό σας μνημόνιο- οδηγεί σε νέα επιτήρηση. Ο Αύγουστος οδηγεί σε βαρύ χειμώνα” υποστήριξε επίσης. Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ εκ αριστερών: Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υλοποιεί συντηρητικές πολιτικές και είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση: “Αφήστε τα δάκρυα για τις εργασιακές σχέσεις γιατί από το 2016 θα έπρεπε να είχαν επανέλθει οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, εσείς το παρατείνατε.”

Ως προς τη συζήτηση για την καταδίκη της βίας με αφορμή την επίθεση κατά Γιάννη Μπουτάρη, η κ. Γεννηματά υποστήριξε: “Θα επρεπε κ.Τσίπρα να είχατε καταδικάσει τον προπηλακισμό του ΠτΔ το 2011 στη Θεσσαλονίκη από δικά σας στελέχη. Εσείς όμως από το βήμα αυτής της Βουλής είπατε “θα σας κάνουμε να μη βγαίνετε από το σπίτι σας”. Είπατε μετά ότι καταδικάζετε τη βία αλλά τη δικαιολογήσατε ως αγανάκτηση.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα