Γεννηματά: Πόλος συσπείρωσης το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Πόλος συσπείρωσης το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνει ότι ο κόσμος έχει αλλεργία στις εσωκομματικές διενέξεις. Τι απαντά στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να συνεργαστεί μετεκλογικά με το Μητσοτάκη και τι λέει για την κυβέρνηση Σαμαρά

Προειδοποιητικό μήνυμα προς πάσα εσωκομματική κατεύθυνση στέλνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γενημματά, ξεκαθαρίζοντας «δεν θα επιτρέψω να επιστρέψουν στον χώρο ξεπερασμένες λογικές του χθες» και συμπληρώνοντας ότι αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου ως μία πρωτοβουλία που δεν διχάζει και είναι καταστατική, πολιτική και θεσμική.

«Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών το συνέδριο», προσθέτει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο. Σημειώνει ότι το επικείμενο συνέδριο στο τέλος Ιουνίου είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη του προγραμματικού λόγου της παράταξης. «Είναι πόλος συσπείρωσης για τη δημιουργία προοδευτικού πλειοψηφικού ρεύματος στη χώρα», όπως αναφέρει.

Σχολιάζει επίσης ότι: “Ο  κόσμος έχει αλλεργία στις εσωκομματικές  διενέξεις και με το δίκιο του. Λέει στη σημερινή μάλιστα συγκυρία: Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν”.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά και σε όσους την κατηγορούν για ίσες αποστάσεις: “Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν όσοι μας προσάπτουν ίσες αποστάσεις. Συγχέουν σκόπιμα τον αυτόνομο λόγο και ρόλο της παράταξής μας. Μας χτυπούν από όλες τις μεριές και από τη  Δεξιά και από την δήθεν Αριστερά, ακριβώς γιατί βλέπουν ότι μπορούμε να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Δεν θα βρουν πρόθυμους σε εμάς , ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη ΝΔ , ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με το ΣΥΡΙΖΑ. Πότε μας πάνε από δω, πότε μας πάνε από κει. Εμείς σταθερά αυτόνομη πορεία. Δεν επιθυμούμε απλά την ενίσχυση των δυνάμεων μας. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναδεικνύεται καθημερινά ως ο ισχυρός προοδευτικός πόλος στο πολιτικό μας σύστημα.”

Στο ερώτημα υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ.Γεννηματά απαντά: “Εμείς θα επιμείνουμε απόλυτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την  επεξεργασία και υιοθέτηση μιας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση . Μόνο μια βιώσιμη Κυβέρνηση, με ευρεία  λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί  αξιόπιστα να το εγγυηθεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το αρνούνται. Εμμένουν στη λογική της πόλωσης και του διχασμού. Αυτή όμως η τακτική οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο. Γι αυτό διεκδικούμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ώστε να έχει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.”

Εξάλλου, στο ερώτημα εάν η συγκυβέρνηση με Σαμαρά δεν αποτελει βάση για συνεργασία με τη ΝΔ, απαντά: “Η Κυβέρνηση τότε ήταν τρικομματική, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Συγκροτήθηκε μετά από δυο διαδοχικές εκλογές και με ορατό τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης της Χώρας. Πρόταση συμμετοχής είχε γίνει, θυμίζω, και στον ΣΥΡΙΖΑ , οποίος όμως αρνήθηκε να αναλάβει τότε ευθύνες σωτηρίας της χώρας. Δεν επρόκειτο λοιπόν για συνεργασία με τη ΝΔ αλλά για προσπάθεια Κυβέρνησης Εθνικής συνεργασίας.”

Η κ. Γεννηματά καταγγέλει τη κυβέρνηση Τσίπρα ότι «με τους χειρισμούς στην αξιολόγηση έχει φέρει την Ελλάδα αντιμέτωπη με το δίλλημα «Grexit ή διαρκής λιτότητα. Στην ουσία φέρνει τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα την ώρα που ο πολίτης γονατίζει από τα βάρη».

Σχετικά με τις εκλογές, επισημαίνει: «Δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε. Αργά ή γρήγορα θα γίνουν πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης υπό το βάρος της αποτυχίας και τη λαϊκή πίεση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα