Κίνημα Αλλαγής: Θα αξιολογήσουμε το επίσημο σχέδιο συμφωνίας για το Σκοπιανό

Κίνημα Αλλαγής: Θα αξιολογήσουμε το επίσημο σχέδιο συμφωνίας για το Σκοπιανό
Το έμβλημα του Κινήματος Αλλαγής Eurokinissi

Σε επίσημη ανακοίνωση της θέσης του για το Σκοπιανό, όταν αύριο λάβει το κείμενο της συμφωνίας, παραπέμπει το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του, επαναλαμβάνοντας τις βασικές του θέσεις

Σε επίσημη ανακοίνωση της θέσης του για το Σκοπιανό, όταν αύριο λάβει το κείμενο της συμφωνίας, παραπέμπει το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του.

Δηλώνει δηλαδή επιφυλακτικό μέχρι να μελετήσει την συμφωνία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Το Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το βράδυ υπό την Φώφη Γεννηματά, χωρίς τη συμμετοχή του Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Θεοχαρόπουλου, που βρίσκονται εκτός Αθηνών, ενημερώθηκε από την επικεφαλής του για όσα ανέφερε στο τηλεφώνημά του ο Αλέξης Τσίπρα για την συμφωνία και θα συνεδριάσει ξανά αύριο αφού λάβει και αξιολογήσει το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

“Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης.

Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η συνταγματική αναθεώρηση, η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού είναι οι πάγιες πατριωτικές μας θέσεις.

Στη βάση αυτών των θέσεων θα αξιολογήσουμε το επίσημο σχέδιο συμφωνίας που δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε εάν πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και προωθείται η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και οι Ευρωπαϊκές αρχές”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά συγκάλεσε συνεδρίαση του Κινήματος Αλλαγής μετά το τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα, ενώ οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη στο Ραδιόφωνο 24/7 προκάλεσαν την αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και εσωκομματική σύγκρουση.

Αύριο επροκειτο να συνεδριάσει  στις 11 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού, ωστόσο η συνεδρίαση αναβλήθηκε μέχρι να παρουν στα χέρια τους τη συμφωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα