Κουρουμπλής: Διεκδικούμε μεγαλύτερη στήριξη της FRONTEX στη φύλαξη των συνόρων

Κουρουμπλής: Διεκδικούμε μεγαλύτερη στήριξη της FRONTEX στη φύλαξη των συνόρων
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή Eurokinissi

Ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε «ίση μεταχείριση» της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό οργανισμό διασυνοριακού ελέγχου. Διαβίβασε το αίτημα και στον Έλληνα επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο.

Μεγαλύτερη στήριξη από τη FRONTEX για την φύλαξη των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων που αποτελούν και σύνορα της ΕΕ ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει «ίση μεταχείριση» της χώρας μας.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι το ελληνικό λιμενικό σώμα έχει διαθέσει 50 σκάφη για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και την έρευνα και διάσωση ενώ η FRONTEX έχει στείλει περίπου 20 σκάφη. «Εμείς θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη» ξεκαθάρισε και ανέφερε ότι η ΕΕ θα πρέπει να συνδράμει περισσότερο και στην κάλυψη των εξόδων ενός μέρους των σκαφών αυτών αλλά και τα στελέχη. Διευκρίνισε, δηλαδή, ότι υπάρχουν περίπου 1.200 στελέχη του Λιμενικού Σώματος τα οποία «πρέπει να τύχουν και από μεριάς της FRONTEX ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και ιδιαίτερης ενίσχυσης» . Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στη FRONTEX να υπάρχουν 61 θέσεις ευθύνης τα τελευταία 10 χρόνια και να μην υπάρχει ένας Έλληνας.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε, επίσης, ότι ο αρμόδιος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ενήμερος για το ελληνικό αίτημα σε μεγαλύτερη στήριξη. «Όλα αυτά τα έχουμε αναδείξει στη συζήτηση που κάναμε. Τα καταθέσαμε γραπτώς και ενημερώσαμε και τον αρμόδιο Επίτροπο, τον κ. Αβραμόπουλο, και πλέον ανοίγει και με τη FRONTEX το ζήτημα της ίσης μεταχείρισης της Ελλάδος σε σχέση με άλλες χώρες» συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα