Μακρόν: Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας αν απειληθεί από την Τουρκία

Μακρόν: Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας αν απειληθεί από την Τουρκία
O Εμανουέλ Μακρόν AP

Συμπαραστάτης της Ελλάδας η Γαλλία, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, "σε περίπτωση απειλής της κυριαρχίας της στην Ανατολική Μεσόγειο"

Στην ομιλία του για το μέλλον της Ευρώπης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμ. Μακρόν αναφέρθηκε και στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, στέλνοντας μήνυμα στήριξης προς τη χώρα μας.

Όπως δήλωσε, η Γαλλία είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να συμπαρασταθεί σε κάθε κράτος-μέλος όταν απειλείται ή υφίσταται επίθεση η κυριαρχία του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, λίγο πριν κλείσει την ομιλία του δήλωσε πως η Γαλλία πιστεύει και υποστηρίζει την αμυντική πολιτική της ΕΕ και πως “η Γαλλία θα σταθεί στο πλάι κάθε κράτους-μέλους που απειλείται”, κάτι που όπως ανέφερε αφορά τόσο τη Βρετανία σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ, όσο και τη χώρα μας. “Θέση της Γαλλίας είναι η υποστήριξη της Ελλάδας όταν απειλείται στην ανατολική Μεσόγειο”.

“Η πολιτική αυτή είναι ακριβώς στην καρδιά της κοινής αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών”, υπογράμμισε.

Τόνισε δε, πως το μήνυμα αυτό, το κοινοποίησε ο ίδιος στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Για το προσφυγικό, ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε τη δημιουργία ευρωπαϊκού προγράμματος για τη χρηματοδότηση των τοπικών κοινοτήτων που υποδέχονται πρόσφυγες , για να ξεπεραστεί η “τοξική συζήτηση” για τις ποσοστώσεις υποδοχής ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακόμη, αιτιολόγησε ως αναγκαία την επέμβαση στη Συρία, λέγοντας πως στόχευε μόνο στα εργαστήρια χημικών όπλων και δεν σχετιζόταν με το Ιράκ ή τη Λιβύη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα