Μητσοτάκης: Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί με τα Σκόπια

Μητσοτάκης: Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί με τα Σκόπια
Περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στο νομό Ηλείας, Πέμπτη 1/2/2018. (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ) Eurokinissi

Για παρακράτος του Ρουβίκωνα μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ ενόψει του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και διεμήνυσε ότι λύση που δεν θα είναι συνολική δεν θα γίνει αποδεχτή

Σε υψηλούς τόνους επιτέθηκε εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας έμφαση στις διαπραγματεύσεις Αθήνας Σκοπίων ενόψει και του συλλαλητηρίου της Κυριακής για το όνομα της Μακεδονίας.

«Εμείς σεβόμαστε και όσους επιλέξουν να πάνε στα συλλαλητήρια και όσους δεν θα πάνε. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό είναι να βγαίνει το παρακράτος του Ρουβίκωνα και να απειλεί με επεισόδια και η κυβέρνηση να κοιτάζει απαθής και δεν το λέω τυχαία στον κ. Τσίπρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε συγκέντρωση στον Πύργο της Ηλείας.

Μάλιστα εξαπέλυσε μύδρους κατά του πρωθυπουργού ότι κινήθηκε με όρους «μικροπολιτικής» και χωρίς να επιδιώξει τη συναίνεση και τη συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις σημειώνοντας με νόημα ότι «οι πολίτες του γύρισαν την πλάτη και δεν τον εμπιστεύονται να διαπραγματευτεί τίποτα απολύτως».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και στις διαφορετικές θέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «άθλια πολιτική συμπαιγνία σε κοινή δημόσια θέα» και χαρακτήρισε «κατάντια για τη χώρα να έχει μια τέτοια κυβέρνηση». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε σε «λύση ενιαία και αδιαίρετη» τονίζοντας ότι «λύση σε δόσεις με την Ελλάδα να πληρώνει τις μετρητοίς όχι μόνο δεν θα γίνει αποδεκτή αλλά είναι και επικίνδυνη. Λύση που δεν θα είναι συνολική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε πολύ σκληρή κριτική στους χειρισμούς κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι «ο κ.Τσίπρας όχι μόνο δεν προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα συναίνεσης αλλά χρησιμοποίησε το σκοπιανό για να πλήξει την αντιπολίτευση. Κάνουν μικροπολιτική. Αντί να βελτιώσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου είναι έτοιμος να κάνει βήματα προς τα πίσω» και προσθέτοντας ότι τα ζητήματα του αλυτρωτισμού «το έθεσε όταν το επισημάναμε εμείς. Και αντί να ζητήσει δεσμεύσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση ώστε να φανεί αν είναι έτοιμη η άλλη πλευρά  για λύση, ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος να δώσει ανταλλάγματα».

Προς σ’ αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι δεν ξεκόβει την κουβέντα περί «μακεδονικού έθνους» και προτίθεται να απεμπολήσει διαπραγματευτικά χαρτιά της χώρας καθώς όπως υπογράμμισε «αντί να διεκδικήσει λύση πακέτο είναι έτοιμος να δεχτεί τμηματική επίλυση», τονίζοντας ότι «προσήλθε σε μια διαπραγμάτευση χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις από την άλλη πλευρά» και επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς και δεν θα δεχτούμε τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι με το Σκοπιανό η κυβέρνηση επιχειρεί να σκεπάσει και όλα όσα άλλα συμβαίνουν στη χώρα και αφού περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην καθημερινότητα και την οικονομία ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευτούν τη ΝΔ χαρακτηρίζοντας «ανίκανη και ανήθικη την κυβέρνηση» και κατέληξε λέγοντας πως «είναι ώρα να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση που κρύβουν το μέλλον της χώρας πίσω από το σκοτάδι του διχασμού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα