Μητσοτάκης: Τσίπρας- Καμμένος μαζί παρέδωσαν τη μακεδονική γλώσσα και εθνότητα

Μητσοτάκης: Τσίπρας- Καμμένος μαζί παρέδωσαν τη μακεδονική γλώσσα και εθνότητα
Dimitris Papamitsos

Συνυπεύθυνο για τη συμφωνία των Πρεσπών κατέστησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλοντας να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του κυβερνητικού εταίρου και ζήτησε: "Εκλογές μία ώρα αρχύτερα, να τελειώνουμε πια"

Αιχμές κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά του Πάνου Καμμένου για τη στάση του στο Σκοπιανό άφησε από τη Λευκάδα όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποιος θέλησε να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του κυβερνητικού εταίρου, καθιστώντας τον συνυπεύθυνο για τη συμφωνία των Πρεσπών και κάνοντας λόγο για τραγέλαφο

«Οι Έλληνες δεν πιστεύουν τον κ. Τσίπρα. Κανείς δεν τον πιστεύει ότι θα βγούμε από τα μνημόνια και βλέπουμε αυτό τον τραγέλαφο, το πρωί ο κ. Καμμένος να λέει ότι “δεν υπογράφουμε” και το βράδυ ότι θα πάει μαζί με τον κ. Τσίπρα ως το τέλος. Είναι συνυπεύθυνοι. Μαζί στήριξαν στη Βουλή την κυβέρνηση για να παραδώσει τη “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα», ανέφερε κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε σε συνάντηση με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λευκάδος.

«Εμείς το λέμε παντού και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα δεν αναγνωρίζουμε. Τώρα χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Να ξεφύγουμε από αυτό το νοσηρό κλίμα μιας χώρας η οποία σέρνεται, μιας χώρας χωρίς ελπίδα, που διώχνει τα νέα παιδιά. Αυτά θα αλλάξουν την επόμενη μέρα. θα μειώσουμε τους φόρους, θα κάνουμε επενδύσεις για να δώσουμε δουλειά στα νέα παιδιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης .

«Εκλογές μία ώρα αρχύτερα, να τελειώνουμε πια» δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης.

«Στις δύσκολες στιγμές εσείς κρατήσατε τη Λευκάδα μπλε. Αυτό σας ζητώ να κάνετε και τώρα με μεγαλύτερη ένταση. Να κάνουμε μπλε και τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «βιώνουμε τα τελευταία 3,5 χρόνια της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ, έζησε αυτός ο τόπος. Τα αποτελέσματα τα ξέρετε εσείς καλύτερα από όλους» Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, οι Έλληνες δεν πιστεύουν πια στα ψέματα. Δεν πιστεύει κανείς όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι τα μνημόνια τελειώνουν, όταν ξέρουμε ότι έρχονται και άλλα δυσβάσταχτα μέτρα που αυτός τα υπέγραψε, εμείς δεν τα υπογράψαμε και όταν ξέρουμε ότι έχουμε δεσμευτεί σε ένα πλαίσιο εποπτείας για πολλά χρόνια ακόμη» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά την άφιξή του στο νησί, ο  κ. Μητσοτάκης περπάτησε στον πεζόδρομο της οδού Ι. Μελά όπου μίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους της Λευκάδας.

Dimitris Papamitsos

 
Dimitris Papamitsos

Dimitris Papamitsos

Dimitris Papamitsos

 

Κατόπιν,  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης και την Ιερά Μονή Φανερωμένης, όπου και περιηγήθηκε στο ναό και το εκκλησιαστικό μουσείο. Αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την περιοδεία του στο Νυδρί ενώ επισκέφθηκε και το Μεγανήσι.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί αργότερα στην Πάτρα όπου μεταξύ άλλων θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε. της πόλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα