ΝΔ για Eurogroup: Τελικά το κρασί νέρωσε πολύ

ΝΔ για Eurogroup: Τελικά το κρασί νέρωσε πολύ
Τα γραφεία της ΝΔ Nikos Libertas / SOOC

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, που επιβεβαιώθηκε στο σημερινό Eurogroup, αποδεικνύει ότι παραμένουν βαριές οι δεσμεύσεις της χώρας για τα επόμενα χρόνια

 “Η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, που επιβεβαιώθηκε στο σημερινό Eurogroup, αποδεικνύει τελικά ότι «το κρασί νέρωσε πολύ»”, υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της.

“Οι δεσμεύσεις της χώρας, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένουν βαριές για τα επόμενα χρόνια και η εποπτεία αυξημένη και αυστηρή”, εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

“Επιβεβαιώνεται η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων από την κυβέρνηση μειώσεων συντάξεων από το 2019 και του αφορολόγητου ορίου από το 2020, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο η τελευταία μείωση να έρθει χρονικά νωρίτερα.

Επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ για μία πενταετία.

Αναδεικνύεται η δέσμευση συνεπούς υλοποίησης συμφωνημένων πολιτικών για πολλά χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι ότι η «καθαρή έξοδος» από τα προγράμματα είναι μία ακόμη κυβερνητική αυταπάτη.

Διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα, επιβάλλεται η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά και ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Όσο για τις αναγκαίες ρυθμίσεις για το χρέος, για μία ακόμη φορά αναβάλλονται  

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου που μόνη της ψήφισε και έρχονται σε λίγους μήνες.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα