Νέα Δημοσκόπηση: Υψηλό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης

Νέα Δημοσκόπηση: Υψηλό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης
Syriza Central Committee, in Athens, on May 23, 2015 / , 23 , 2015 sooc

Μόνο το 16% των Ελλήνων επιθυμεί Grexit σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία. Πως διαμορφώνεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου

Διαφορά 18 ποσοστιαίων μονάδων στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 34,5% και ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 16,5%, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Περίπου 7,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε κάτι άλλο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται γύρω στο 19,5%.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία διενεργήθηκε στις 18 Μαΐου, καταγράφεται πτώση 2% στην πρόθεση ψήφου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος 1% για Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής παρουσιάζουν διακυμάνσεις μισής ποσοστιαίας μονάδας.

Η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προκαλεί φόβο στο 51,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 16% ελπίζει σε αυτήν την προοπτική. Το 28% δεν πιστεύει ότι μια έξοδος της χώρας από το ευρώ θα σημάνει κάτι διαφορετικό, ενώ το 4,5 % αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα