Ο Σταύρος πιο κοντά στη Φώφη μέσω εκλογών

Ο Σταύρος πιο κοντά στη Φώφη μέσω εκλογών
Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής Nikos Libertas / SOOC

Η προσπάθεια επαναπροσέγγισης Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού που συνυπάρχουν στο Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να αποτυπωθεί στη σημερινή προ ημερησίας που πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος Γεννηματά. Τι θα πει ο Θεοδωράκης στη Βουλή

Στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να αποτυπωθεί η προσπάθεια επαναπροσέγγισης Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού που συνυπάρχουν στο Κίνημα Αλλαγής με πολλές δυσκολίες όπως φάνηκε το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα ζητήσει εδώ και τώρα εκλογές για να μην αναιρέσει πολύ πρόσφατες τοποθετήσεις του προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά θα ζητήσει πολιτική αλλαγή, δηλαδή αλλαγή κυβέρνησης χωρίς να αναφερθεί ευθέως σε κάλπες. Με αυτή τη φόρμουλα της δημιουργικής ασάφειας θα επιχειρηθεί από την πλευρά του Ποταμιού να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις ότι βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τη Φ.Γεννηματά από τη στιγμή που η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ έθεσε θέμα εκλογών άμεσα, με τον Στ. Θεοδωράκη να κρατά αποστάσεις από αυτή την επιλογή και βουλευτές του Ποταμιού να εκφράζουν ανοιχτό τη διαφωνία τους.

Αυτό ήταν το βασικό θέμα συζήτησης που είχαν οι δυο τους στην τελευταία τους συνάντηση και εκεί φαίνεται ότι συμφωνήθηκε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα κάνει κάποια βήματα προκειμένου να πλησιάσει τη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη χωρίς να υιοθετήσει ακριβώς την ίδια ρητορεία για να μην ερεθίσει βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού που φοβούνται ότι το κόμμα τους ΠΑΣΟΚοποιείται. Είναι ενδεικτικό ότι στελέχη του Ποταμιού απ όλη την Ελλάδα έκαναν εκδήλωση στη Λάρισα ζητώντας αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ και ασκώντας σκληρή κριτική στον Στ. Θεοδωράκη.

Η συζήτηση στη Βουλή σήμερα γίνεται με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά η οποία τη 2α Μαΐου είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, εξηγώντας πως ζητά ενημέρωση «για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που η κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές», προσθέτοντας πως «η χώρα και ο λαός δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα». Με εκείνη την επιστολή η Φ. Γεννηματά διατύπωσε για πρώτη φορά το αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα, το οποίο έκτοτε επαναλαμβάνει σε κάθε κατάλληλη ευκαιρία.

Σύμφωνα με συνεργάτες της, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα κάνει ολομέτωπη και εφόλης της ύλης επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, από το σκοπιανό μέχρι τα θεσμικά και από τα οικονομικά μέχρι ζητήματα τάξης και ασφάλειας, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “όσο νωρίτερα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο καλύτερα για τη χώρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα