Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για κοινό βηματισμό με τη ΧΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για κοινό βηματισμό με τη ΧΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ πυροβολεί ΝΔ για τις αποδοκιμασίες σε υπουργούς: Συμπόρευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Χρυσή Αυγή καταγγέλλει η κυβέρνηση με όχημα τις διαμαρτυρίες για την Συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Χέρι χέρι βλέπει η κυβέρνηση να πορεύονται η ΝΔ με την Χρυσή Αυγή στο Σκοπιανό και εξ αυτού του λόγου κατηγορεί ευθέως την Πειραιώς ότι συμπορεύεται με ακραία και φασιστικά στοιχεία.

Η ρητορική του Μαξίμου για σύμπλευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ακροδεξιούς ξεκίνησε με αφορμή τα όσα έγιναν στην Βουλή από τον χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση. Τότε ευθέως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε μιλήσει για πρακτικές τις οποίες τροφοδότησε και η ηγεσία της ΝΔ με την στάση της απέναντι στην λύση για το ονοματολογικό.

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τους προπηλακισμούς εις βάρος στελεχών του και υπουργών της κυβέρνησης κάνει λόγο για “δήθεν αυθόρμητες αποδοκιμασίες σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ” μιλώντας για “στημένα επεισόδια από μεμονωμένα ακροδεξιά στοιχεία και με την συμμετοχή στελεχών της ΝΔ”. Για μία ακόμη φορά η Κουμουνδούρου βάζει στο στόχαστρο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη επαναλαμβάνοντας ότι κινείται στα μονοπάτια της ακροδεξιάς και της πατριδοκαπηλίας, κι όλα αυτά για να κερδίσει τις ψήφους πολιτών που επιδεικνύουν αυξημένα ευαισθησία στα εθνικά θέματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει παραδώσει το κόμμα του στο ακροδεξιό κομμάτι, βάζοντας στο περιθώριο την φιλελεύθερη ατζέντα μόνο και μόνο για να στρέψει την ελληνική κοινωνία απέναντι στην κυβέρνηση.

Μετά τα γεγονότα με τις αποδοκιμασίες του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη από 15-20 ακροδεξιά στοιχεία στην Έδεσσα ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι πίσω από τους προπηλακισμούς κρύβονται και στελέχη της ΝΔ καταγγέλλοντας στημένα επεισόδια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι είναι λογικό να φοβάται ο πρόεδρος της ΝΔ τον κ. Σαμαρά και να προσχωρεί στην γραμμή του για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ, όμως τονίζουν πως δεν κατανοούν πώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί να επιβληθεί σε κομματικά στελέχη της περιφέρειας που προβαίνουν σε ακρότητες με χυδαιότητες και καλέσματα για “επίθεση κατά βούληση”.

Σ’ αυτό το πνεύμα θα κινείται το επόμενο διάστημα και η κυβέρνηση που θεωρεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει καταστεί όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος του και εξ αυτού του λόγου δεν έχει πρόβλημα στην σύμπραξη και με την Χρυσή Αυγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα