Παπαδημούλης: Στηρίζω Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Παπαδημούλης: Στηρίζω Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι θα ήταν ικανοποιημένος αν οι συλλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσαν στη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουτάρη για το δήμο Θεσσαλονίκης - Σε σχέση με τον "Ρουβίκωνα" είπε ότι "ακολουθεί πολιτική αντικυβερνητική

“Ναι” στην υποψηφιότητα Μπουτάρη για το δήμο Θεσσαλονίκης από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη. Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους  88,6 ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα-Μπουτάρη, δήλωσε ότι θα ήταν ικανοποιημένος αν οι συλλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσαν στη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης, εφόσον ο ίδιος το επιθυμούσε. Σε σχέση με την επίθεση εναντίον του, ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε “να μην πιαστούν μόνο οι μαρίδες, τα στρατιωτάκια, αλλά να βρεθούν κ οι ηθικοί αυτουργοί”. Και πρόσθεσε: ” Θέλουμε μια ανοιχτή Θεσσαλονίκη χωρίς τρίκυκλα και Γκοτζαμάνηδες”.

Σε σχέση με την αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας” η άποψη του κ. Παπαδημούλη είναι ότι “ακολουθεί πολιτική αντικυβερνητική. Πολλές φορές οι ενέργειές του παραβιάζουν το νόμο. Με τη δράση του δεν βοηθά την κυβέρνηση αλλά τη ΝΔ”. Παρατήρησε επίσης ότι “κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρό μέτωπο με τη βία”.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς πιστωτές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι “κινούμαστε προς μία οριστική συμφωνία-πακέτο που θα περιλαμβάνει ελάφρυνση του χρέους στις 21/6. Αυτό που συμβαίνει είναι η σύγκλιση ΔΝΤ-Βερολίνου. Ούτε η Γερμανία θέλει να φύγει το ΔΝΤ, ούτε το ΔΝΤ θέλει να φύγει”. Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ, σχολίασε ότι “κανείς στις Βρυξέλλες, ούτε το ΕΛΚ στο οποίο ανήκει η ΝΔ, δεν παίρνει στα σοβαρά την κριτική της ΝΔ. Αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα είναι τραγικό να κατηγορούν την Ελλάδα επειδή δεν τους αρέσει η κυβέρνηση”.

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σημείωσε ότι “pacta sunt servanda” και εξήγησε: “Δεν δίνω καμία πιθανότητα για επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου. Θα περάσουμε τους συμφωνημένους στόχους για το πλεόνασμα που θα διανεμηθεί μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς. Τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν (μείωση συντάξεων κ αφορολόγητου). Αφού βγούμε από το μνημόνιο θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε δημοσιονομική υγεία. Θα υπάρξουν πολλά θετικά αντίμετρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα