Παππάς: Καθαρή έξοδος χωρίς νέα μέτρα

Παππάς: Καθαρή έξοδος χωρίς νέα μέτρα
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 τονίζοντας πως υπάρχει ενιαία γραμμή για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τόσο στις τάξεις της κυβέρνησης όσο και στις τάξεις των εταίρων. Κατηγόρησε όσους εντέχνως προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα - Τι είπε για την παραίτηση Κριμιζή και την αναβολή του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

“Είναι μάταιο όσοι είχαν ως στόχο την πιστωτική προληπτική γραμμή στήριξης να ασκούν τώρα κριτική και να προσπαθούν από μια φράση του Υπουργού Οικονομικών να δημιουργήσουν θέμα. Είναι άστοχο ακόμη και κάποιος να προσπαθεί να το πλασάρει έτσι. Υπάρχει ενιαία γραμμή εντός της κυβέρνησης και των θεσμών. Η έξοδος από το μνημόνιο θα είναι καθαρή χωρίς νέα μέτρα” τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, στον απόηχο των αντιδράσεων της συνέντευξης του κ.Τσακαλώτου στους Financial Times που έκανε λόγο και μεταμνημονιακή επιτήρηση συχνότερη από εκείνη της Πορτογαλίας και της Κύπρου.

Βέβαια, για το ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα και σχετίζεται με το Υπουργείο στο οποίο ηγείται, δηλαδή η παραίτηση Κριμιζή από τη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Σταθμού ο κ.Παππάς είπε πως “ο κ.Κριμιζής είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας, νομίζω ότι βιάστηκε να κρίνει, στο μέλλον θεωρώ ότι θα έχει την ευκαιρία να βοηθήσει τη χώρα. Εμείς προχωράμε παρακάτω”.

Ωστόσο, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στα ΜΜΕ εκείνα που αξιολόγησαν την είδηση της παραίτησης Κριμιζή ως πρώτη, “επιλέγοντας να θάψουν” όπως είπε την επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, επειδή ο Πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε θετικά μηνύματα για τη χώρα.

Τέλος, ερωτηθείς για την δεύτερη αναβολή της συνεδρίασης επί της διαδικασίας αδειοδότησης των Τηλεοπτικών Σταθμών από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ.Παππάς είπε πως είναι μια απόφαση που “προκαλεί τη λογική” και κάλεσε το ΣτΕ “να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”.

“Οι πολίτες κρίνουν, καταλαβαίνουν και δυστυχώς κάποιοι δεν κάνουν αυτό που πρέπει ώστε να προστατέψουν το κύρος του δικαστηρίου” είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα