Παππάς: Ο καημός της ΝΔ είναι να μην υπάρξει αριθμός τηλεοπτικών αδειών

Παππάς: Ο καημός της ΝΔ είναι να μην υπάρξει αριθμός τηλεοπτικών αδειών

Διαβεβαίωσε ότι θα γίνει διαγωνισμός και kατήγγειλε «χυδαίες» επιθέσεις από ορισμένα ΜΜΕ

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης διατυμπάνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι αυτό που την ενδιαφέρει ουσιαστικά είναι να πάρουν όλα τα κανάλια άδειες.

«Θα μπει τέλος σε αυτή την ντροπή που δεν τιμά κανέναν μας» είπε ο κ. Παππάς υποστηρίζοντας την τροπολογία που κατέθεσε και μεταφέρει από την κυβέρνηση στη Βουλή την αρμοδιότητα καθορισμού των τηλεοπτικών αδειών, σε μια προσπάθεια να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός. Ο κ. Παππάς στηλίτευσε, όμως, τη στάση της ΝΔ που ήγειρε το ζήτημα αντισυνταγματικότητας λέγοντας ότι ο «καημός» της είναι να δοθούν «άπειρες» άδειες, δηλαδή να χορηγηθεί άδεια σε όλους τους ενδιαφερόμενους. «Αν κάποιος προσπαθήσει να δημοπρατήσει πάγο σε Εσκιμώους ίσως δεν πάει καλά ο διαγωνισμός» είπε ο κ. Παππάς υπερασπιζόμενος το δικαίωμα της πολιτείας να ρυθμίζει τον αριθμό των αδειών.

Ο κ. Παππάς απάντησε, όμως, και στις αιτιάσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού ότι είναι «υπερυπουργός καναλάρχης» λέγοντας ότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο η κυβέρνηση δεν θα δεχόταν τόσο χυδαία επίθεση από κάποια κανάλια. «Δέχομαι χυδαίες επιθέσεις. Αν ήμουν υπερκαναλάρχης δεν θα δεχόμασταν τέτοιες χυδαίες επιθέσεις και εμετό» είπε και ξεκαθάρισε ότι ο διαγωνισμός για της τηλεοπτικές άδειες θα γίνει και η Ελλάδα θα πάψει να είναι η μόνη χώρα όπου δεν έχουν χορηγηθεί ποτέ άδειες στα κανάλια. Κατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι με τη στάση τους ουσιαστικά προσπαθούν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Απάντησε, όμως, και στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο που τον χαρακτήρισε «άσχετο» και του καταλόγισε ότι θέλει να κάνει το κοινοβούλιο «χουντικό». «Κύριε Λοβέρδο για λόγους δικούς σας αυτοσεβασμού θα έπρεπε να πάρετε πίσω τα περί χουντικού» είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι η στάση του κ. Λοβέρδου δεν χαρακτηρίζει το σύνολο της παράταξης του ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των καναλιών εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι επί 20 και πλέον χρόνια έδωσαν “νεράκι και στέγη” στη διαπλοκή.

Κατά της τροπολογίας τάχθηκε το Ποτάμι μέσω του Χάρη Θεοχάρη ο οποίος κατήγγειλε ότι πρόσφατα επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου “διαχειριστές και ιδιοκτήτες πτωχευμένων καναλιών”. Στον αντίποδα ο Θ. Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι έχουν επιλεκτική ευαισθησία υπέρ των καναλιών. «Το σκυλί όπου τρώει γαβγίζει, λένε στο χωριό μου” είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Η αίτηση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της τροπολογίας απορρίφθηκε, πάντως, δι’ εγέρσεως από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα