Παραλήρημα Άδωνι παρουσία Σαμαρά: Θα λογαριαστούμε με τον Τσίπρα

Παραλήρημα Άδωνι παρουσία Σαμαρά: Θα λογαριαστούμε με τον Τσίπρα
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και πλήθους βουλευτών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Υβριστικοί χαρακτηρισμοί και απειλές κατά του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κλείσουν τα φώτα της βουλής ή ο Πολάκης θα πάει στο νοσοκομείο είπε αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis

«Πανάθλιο πρωθυπουργό» και «αρχηγό της κωλοτούμπας» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και εξέφρασε το «θαυμασμό» του που «ένας ανίκανος, άξεστος, αμόρφωτος και τεμπέλης έγινε πρωθυπουργός», μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και πλήθους βουλευτών της ΝΔ.

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τη διαβίβαση στη βουλή άφησε υπόνοιες για το ρόλο της δικαιοσύνης απ’ αφορμή την συνάντηση με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να χάσετε με τίποτα την αυριανή τοποθέτησή μου στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την υγεία. Δύο πράγματα θα γίνουν. Ή θα σβήσουν τα φώτα της βουλής η θα πάει στο νοσοκομείο ο Πολάκης δυστυχώς. Θα τους κάνω εντελώς ρεζίλι για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «όταν ούτε ο υπουργός δικαιοσύνης δεν έχει αρμοδιότητα για να ανοίξει το φάκελο με ποιο δικαίωμα βρίσκεται ο Τζανακόπουλος στη δικαιοσύνη; Παραβιάζουν το σύνταγμα και τους νόμους. Αυτό δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία». Ο Άδωνις Γεωργιάδης πλέκοντας το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά σημείωσε ότι όταν ο πρώην πρωθυπουργός έδινε τη μάχη για να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στην πλατεία των αγανακτισμένων και φώναζαν να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή» και συνέχισε «θα έρθει η ώρα που με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα λογαριαστούμε με τον κ. Τσίπρα και θα γνωρίσει καλύτερα τι σημαίνει εισαγγελέας».

Πολλές αναφορές έκανε ο κ. Γεωργιάδης και στο χτεσινό συλλαλητήριο, ενώ ειρωνικά ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας προς τους παρευρισκόμενους της ασφυκτικά γεμάτης από κόσμο αίθουσας της εκδήλωσης «δεν φέρνουμε εδώ τον κ. Τόσκα να μας μετρήσει να μας βγάλει καμιά τριανταριά με τα μαθηματικά του Πολάκη;». Χαρακτήρισε «ξεφτίλα» την επικοινωνιακή διαχείριση του Μαξίμου για τα συλλαλητήρια τα οποία επιπλέον χαρακτήρισε ως τα πιο αντικυβερνητικά των τελευταίων ετών της «πρώτης φοράς Αριστεράς», ενώ μίλησε για «εθνικό έγκλημα» αν κυρωθεί συμφωνία με τα Σκόπια με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν διαρρεύσει στον τύπο, ξεκαθαρίζοντας ότι «εμείς μέσα μας δεν θέλουμε να έχουνε το όνομα Μακεδονία» κάνοντας λόγο για ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Γεωργιάδης εξήρε την επιλογή του κ. Σαμαρά να μην παραδώσει το Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα το Γενάρη του 2015 λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο μόνος που «κάτι είχε καταλάβει για το τι άνθρωποι ήταν αυτοί που έρχονταν». Επιπλέον δε, επεσήμανε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «αποθεώθηκε στο συλλαλητήριο. Πρόεδρε μας δίνεις κουράγιο δύναμη γιατί κράτησες τη χώρα στο ευρώ. Θυσίασες το μάτι σου».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της «ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς» και είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκότωσε το σύνθημα «ο λαός δεν σημαίνει η δεξιά. Αυτό είναι το μόνο καλό που έκανε» προσθέτοντας ακόμη ότι «έπρεπε να κυβερνήσουν αυτοί για να έρθει ο Μίκης Θεοδωράκης και να πει ότι ο χειρότερος φασισμός είναι ο αριστερόστροφος».

Μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του κ. Γεωργιάδη ήταν οι Βασίλης Κικίλιας, Θόδωρος Φορτσάκης, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Βλάσης, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Σκρέκας, Σίμος Κεδίκογλου, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Φωτεινή Αραμπατζή, Άννα Καραμανλή, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Μπουκώρος, Νότης Μηταράκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Μαρία Αντωνίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Καραγκούνης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, οι πρώην υπουργοί Αντρέας Λυκουρέτζος, Θόδωρος Ρουσόπουλος και Φάνη Πετραλιά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης κα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα