Πιέσεις Μαξίμου προς ΚΙΝΑΛ να “σπάσει” τις ίσες αποστάσεις

Πιέσεις Μαξίμου προς ΚΙΝΑΛ να “σπάσει” τις ίσες αποστάσεις
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου Eurokinissi

Επίμονα ερωτήματα προς την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής για το ποιες πολιτικές ασπάζεται, αυτές της Νέας Δημοκρατίας ή εκείνες της κυβέρνησης που αγγίζουν την κοινωνία θέτει το Μαξίμου

Εντατικό πρέσινγκ προς το Κίνημα Αλλαγής να επιλέξει “πλευρά” έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση. Οι πιέσεις έγιναν αισθητές κατά τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή όπου τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος που πήραν τον λόγο εκ μέρους της κυβέρνησης ζήτησαν από την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΚΙΝΑΛ) Φώφη Γεννηματά να ξεκαθαρίσει την θέση του κόμματός της σε θέματα πρωτίστως κοινωνικής πολιτικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός αξίωσε από το ΚΙΝΑΛ να διασαφηνίσει εάν ασπάζεται τις απόψεις του προέδρου της ΝΔ για τα εργασιακά και ασφαλώς εάν συμφωνεί με την άποψή του ότι θα πρέπει να υπάρξει χαλαρότητα στο οκτάωρο αλλά και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέμειναν στις παρεμβάσεις τους πως την ώρα που η κ. Γεννηματά ζητεί εκλογές άμεσα ώστε να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός για την μεταμνημονιακή περίοδο λησμονεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ρώτησε ούτε για το πρώτο μνημόνιο, ούτε για την ένταξη στο ΔΝΤ, ούτε για την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου σε συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά.

Γίνεται σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να στριμώξει πολιτικά τη Χαριλάου Τρικούπη διαπιστώνοντας πως ακολουθεί μία σκληρά αντιπολιτευτική γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση “χαϊδεύοντας” παράλληλα την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να αναγκαστεί η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να πάρει σαφή θέση για το πώς η ίδια “βλέπει” την επόμενη ημέρα στην χώρα και να ξεκαθαρίσει εάν διαχωρίζει την θέση της από πολιτικές που έχει εξαγγείλει η ΝΔ ή εάν ταυτίζεται με αυτές. Τα εργασιακά είναι ένα θέμα που κατά το Μαξίμου το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να πιεστεί στην βάση κεντρικών αρχών που πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία. Επίσης, το Μαξίμου πιστεύει ότι και το ονοματολογικό των Σκοπίων είναι ένα ζήτημα για το οποίο η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα πρέπει να δείξει προοδευτικά αντανακλαστικά και να μην εγκλωβιστεί σε υπεκφυγές που οδηγούν σε στείρα άρνηση.

Η κυβέρνηση επιμένει προς την κατεύθυνση του Κινήματος Αλλαγής διαπιστώνοντας ότι και η ΝΔ ρίχνει δίχτυα στα νερά της κεντροαριστεράς. Από το Μαξίμου δεν πέρασαν απαρατήρητα τα θετικά σχόλια που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης για την Φ. Γεννηματά στην πρωτολογία του όταν την ευχαρίστησε γιατί προκάλεσε την προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή.

Συγχρόνως το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να κάνει συνεχείς αναφορές στον ρόλο της ευρωπαΪκής σοσιαλδημοκρατίας για να θυμίσει ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές στους οποίους ανήκει το ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που το Κίνημα Αλλαγής αρνείται πλέον και τον διάλογο για την Συνταγματική Αναθεώρηση που το ίδιο ζήτησε. “Δεν ακούσατε τον κ. Μπούλμαν που κάλεσε τα προοδευτικά κόμματα στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το κοινό μέλλον της χώρας;” ρώτησε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας την Φώφη Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα