Σγουρίδης: “Μέχρι να έρθει η συμφωνία” για το Σκοπιανό οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση – μετά επανεξετάζουμε

Σγουρίδης: “Μέχρι να έρθει η συμφωνία” για το Σκοπιανό οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση – μετά επανεξετάζουμε
Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ τονίζει ότι, όταν έρθει η ώρα να κυρωθεί η συμφωνία για τη "Βόρεια Μακεδονία" στο ελληνικό κοινοβούλιο, το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα πεί "οχι" και θα επαξετάσει ταυτόχρονα την παραμονή του στην κυβέρνηση.

“Κρατήστε τη λέξη: Μέχρι να έρθει η συμφωνία”, δηλωνει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Σγουρίδης στον απόηχο της συμφωνίας για το Σκοπιανό, προσδιορίζοντας ένα περιορισμένο χρονικό ορίζοντα για την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στην εκπομπή “βρε καλώς τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ τονίζει ότι, όταν έρθει η ώρα να κυρωθεί η συμφωνία με ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα πεί “οχι” και θα επαξετάσει ταυτόχρονα την παραμονή του στην κυβέρνηση.

“Εμείς δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία η οποία στην σύνθεση ονομασία θα φέρει τον όρο Μακεδονία. Αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του, αυτό το ζήτημα (της συμφωνίας στο Σκοπιανό) δεν είχε τεθεί όταν ξεκίνησε η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Ωστόσο καταλαβαίνει ότι είναι για εμάς ζήτημα αρχών και ότι, όταν έρθει η συμφωνία, θα την καταψηφίσουμε. Αυτό θα γίνει πράξη, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από μέρους των γειτόνων μας, με το δημοψήφισμα και την κύρωση από την Βουλή τους. Όταν θα κυρωθεί η σύμβαση στη Βουλή των Σκοπίων, τότε θα έρθει για να ψηφιστεί και στην Ελλάδα. Ε, εμείς εκείνη τη στιγμή θα καταψηφίσουμε. Παράλληλα, θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση των ΑΝΕΛ” είπε ο κύριος Σγουρίδης.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Παναγιώτη Σγουρίδη στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα