Σκληρή απάντηση Γεννηματά στην επίθεση Θεοδωράκη

Σκληρή απάντηση Γεννηματά στην επίθεση Θεοδωράκη
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ειδική εκδήλωση για τα μέλη της εθνικής αποστολής που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ξεκάθαρη απάντηση από την Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Καμίνη έλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού σύμφωνα με τους ίδιους προσπαθεί να κρατήσει στην επικαιρότητα τη συζήτηση για τα διαδικαστικά της εκλογικής αναμέτρησης, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί σε επίπεδο θέσεων με τους συνυποψηφίους του

Το μήνυμα ότι η συζήτηση για τα διαδικαστικά τελείωσε οριστικά και τον λόγο θα έχει πλέον η πολιτική τοποθέτηση του κάθε υποψήφιου, έστειλε η Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Την ίδια στιγμή, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει να διατηρεί στον πυρήνα της αντιπαράθεσης τα οργανωτικά θέματα της αναμέτρησης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε Γεννηματά-Καμίνη.

“Τελείωσε η συζήτηση για τη διαδικασία και τώρα είναι η ώρα της πολιτικής”, ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην επίμονη του Σταύρου Θεοδωράκη να ζητάει αναψηλάφηση διαδικαστικών ζητημάτων για τα οποία η επιτροπή Αλιβιζάτου έχει αποφανθεί οριστικά. Παράλληλα, ανέδειξε ως μείζον πολιτικό ζητούμενο την συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική αναμέτρηση, τονίζοντας πως “Η ηγεσία και η ταυτότητα της νέας Προοδευτικής Παράταξης πρέπει να είναι μια υπόθεση όσων πολιτών τοποθετούνται συνειδητά σε αυτήν. Η συμμετοχή τους σηματοδοτεί την απόφαση τους να γίνουν συνιδρυτές και συμμέτοχοι για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος”.

Η Φ.Γεννηματά χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τις πολιτικές τοποθετήσεις του επικεφαλής του Ποταμιού -χωρίς να τον κατονομάζει- στα ιδεολογικά γνωρίσματα που θα πρέπει να έχει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, υποστηρίζοντας ότι “Όποιος θέλει κόμματα «μπαλαντέρ», άμορφους κεντρώους χώρους, δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να τα αναζητήσει αλλού. Εμείς με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο στο εγχείρημα μας. Θα επιμείνουμε στην στρατηγική διάκριση Προόδου-Συντήρησης, Αριστεράς-Δεξιάς”.

Την ίδια στιγμή που η Φ.Γεννηματά πρόττασε την πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση για την επόμενη μέρα του ενιαίου φορέα, ο Στ.Θεοδωράκης εξακολουθούσε να δίνει μάχη χαρακωμάτων για τα διαδικαστικά, αγνοώντας τόσο τις απόψεις των συνυποψηφίων του, όσο και αυτές των εταιριών που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας την ψηφοφορία.

“Κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την ανοιχτή διαδικασία για την εκλογή αρχηγού της προοδευτικής παράταξης σε κλειστή παλαιοκομματική σύναξη”, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι “αφού πεισματικά και χωρίς επιχειρήματα αρνούνται την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, στερώντας στους νέους, στους νεομετανάστες της κρίσης και στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα τη συμμετοχή, τώρα πέρασαν στην επόμενη κακοστημένη μεθόδευση. Απαίτησαν και έβαλαν βέτο ο πρώτος γύρος των εκλογών να γίνει στις 12 Νοεμβρίου, την ημέρα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στην Αθήνα, του κλασικού Μαραθωνίου”, καταλογίζοντας την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Καμίνη.

Ο Στ.Θεοδωράκης ανέφερε επίσης ότι ορισμένοι θέλουν ένα κόμμα-φέουδο και ελεγχόμενο, δηλώνοντας ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες που θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία θα δώσουν απαντήσεις και “θα ακυρώσουν τις μηχανορραφίες εκείνων που προσπαθούν να τους κρατήσουν μακριά από την κάλπη”.

Ξεκάθαρη θέση υπέρ τις οριστικοποίησης των διαδικαστικών και στους χειρισμούς της επιτροπής έλαβε ο Γιώργος Καμίνης, με συνεργάτες του να βάζουν στο στόχαστρο τον Στ.Θεοδωράκη ως τον υπεύθυνο για την κόπωση και την αμφιβολία που προκάλεσε στους πολίτες η συζήτηση για τα διαδικαστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα