ΣΥΡΙΖΑ κατά Ντόρας για τη δήλωση περί απέλασης εννέα Τούρκων συλληφθέντων για τρομοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ κατά Ντόρας για τη δήλωση περί απέλασης εννέα Τούρκων συλληφθέντων για τρομοκρατία
Η Ντόρα Μπακογιάννη Eurokinissi

Η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δε μιλά για συμψηφισμό των υποθέσεων των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορεί ότι βάζει στη ζυγιαριά ανθρώπινες ζώες. Συνταξιούχο πολιτικό την αποκάλεσε ο Καμμένος. Αντίδραση από Κουμουνδούρου και για Γεωργιάδη

Πολιτική αντιπαράθεση προκλήθηκε με αφορμή μία δήλωση της πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε να επιστρέψει η Ελλάδα τους εννέα Τούρκους που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017 σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ενώ προετοίμαζαν επίθεση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Δεκέμβριο στη χώρα μας.

Αυτό έπρεπε να το είχε κάνει από μόνη της η ελληνική πλευρά, είπε η τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας στο Σκάι, γιατί είναι σαν τον αντίστοιχο Κουφοντίνα για την Τουρκία.

Τόνισε πάντως ότι ορθά ο κ Τσίπρας δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό των υποθέσεων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς, παρότι η πλευρά Ερντογάν επιμένει ότι το ελικόπτερό τους ήταν εκείνο που επιτέθηκε εναντίον του ιδίου και της οικογενείας του.

Δήλωσε επίσης ότι ο κύριος Καμμένος έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας και υπερασπίστηκε την απόφασή της να παραστεί στην ορκωμοσία του Ερντογάν, λέγοντας πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι με την Τουρκία.

Η κ.Μπακογιάννη στη συνέχεια μέσω twitter επισήμανε ότι ουδέποτε μίλησε για ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο ‘Ελληνες στρατιωτικούς, όπως αναφέρθηκε σε μερίδα των ΜΜΕ.

‘Εντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποιος κατηγόρησε την πρώην υπουργό της ΝΔ πως βάζει στη ζυγαριά ανθρώπινες ζωές.

“Οι 8 πραξικοπηματίες δεν πρέπει να απελαθούν γιατί δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Οι 9 Τούρκοι συλληφθέντες πρέπει να απελαθούν γιατί για αυτούς θα υπάρχει δίκαιη δίκη, αποφάσισε η κ. Μπακογιάννη προεξοφλώντας αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών”, ανέφερε η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση της.

“Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η κ. Μπακογιάννη ζητά πράγματα που ούτε η Τουρκία δεν έχει θέσει. Έξαλλου η δήλωση της έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της στην Τουρκία…” σχολίασε μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δήλωση της κ.Μπακογιάννη ως προς το σκέλος που τον αφορούσε αντέδρασε και ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

“Δεν απαντώ συνήθως από το εξωτερικό και ιδίως σε συνταξιούχους πολιτικούς αλλά επειδή η Ντόρα σήμερα αφού επίσημα παρέδωσε τον όρο Μακεδονία μίλησε περί γελοιότητας στο ΣΚΑΙ.tr της θυμίζω ότι την ίδια βάφτισε πολιτική γελοιότητα το 99% των Ελλήνων όταν έγινε πρόεδρος κόμματος” έγραψε ο κ.Καμμένος στο twitter, ανεβάζοντας μάλιστα μία φωτογραφία της κ.Μπακογιάννη.

ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη

Η Κουμουνδούρου εξαπέλυσε επίθεση και στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

“Η σημερινή δήλωση του κ. Γεωργιάδη στον ρ/σ «Παραπολιτικά» ξεπερνά κάθε όριο αντιπολιτευτικής χυδαιότητας και υπονομεύει τη χώρα. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τους 2 Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Τουρκίας «θύματα της διένεξης Τσίπρα-Ερντογάν», υιοθετώντας ξεκάθαρα μια λογική ίσων αποστάσεων που επί της ουσίας αθωώνει την τουρκική πλευρά!

Αλήθεια, ο Α. Γεωργιάδης θεωρεί ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τους 2 Έλληνες αξιωματικούς για να επιτεθεί στον πρωθυπουργό; Θεωρεί ότι με το να δικαιολογεί την Τουρκία κάνει καλό στην παράταξή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή πολύ περισσότερο στη χώρα; Μήπως κάνει τα πάντα για να τον προσκαλέσει και αυτόν ο κ. Ερντογάν στην Τουρκία; Και, τελικά, τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να λυθεί αυτή η «διαπροσωπική», κατά τον ίδιο, «διένεξη»;

Κύριε Μητσοτάκη όλα καλά στη Νέα Δημοκρατία με τα ελληνοτουρκικά; Θα σχολιάσετε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου σας; “, ανέφερε σε ανακοινωση της η Κουμουνδουρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα