Το χρονοδιάγραμμα της δημοπρασίας ζητά από το ΕΣΡ ο Ν. Παππάς

Το χρονοδιάγραμμα της δημοπρασίας ζητά από το ΕΣΡ ο Ν. Παππάς
Εκδήλωση βράβευσης του Δανού φιλέλληνα Troels Kloveda, για τη μακροχρόνια προσφορά του στην προβολή της Ελλάδας στη Δανία και για την αγάπη του στον ελληνικό πολιτισμό, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, απο τον υπουργό ΨΗΠΤΕ Νίκο Παππά. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης ζητά με επιστολή του στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο τα επόμενα βήματα για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ζητά από τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής του ΕΣΡ, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, απέστειλε την Τετάρτη επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των ψηφιακών τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Ο Νίκος Παππάς, αφού υπενθυμίζει στο κείμενό του πως της παρούσας επιστολής είχε προηγηθεί μία ακόμη, στις 30 Ιανουαρίου 2017, με την ίδια θεματολογία, ζητά από τα Μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής άμεση ενημέρωση για τα ακόλουθα:

Τον ακριβή χρόνο διατύπωσης της  – κατά το άρθρο 2, παρ.4 του νόμου 4339/2015 – απαιτούμενης γνώμης για τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών και την τιμή εκκίνησής τους.

Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης προκήρυξης διαγωνισμού, καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφίων, διενέργειας διαγωνισμού και χορήγησης αδειών.

Στην επιστολή του Υπουργού σημειώνεται ότι η ανταπόκριση από μέρους των Μελών του Ε.Σ.Ρ. είναι απαραίτητη ώστε να τερματιστεί άμεσα η παράνομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι εκπέμπουν το πρόγραμμά τους χωρίς να καταβάλλουν οικονομικό αντάλλαγμα στο Δημόσιο.

Τέλος, ο Νίκος Παππάς υπενθυμίζει στα Μέλη του Ε.Σ.Ρ. πως το αμέσως επόμενο διάστημα, η Αρχή καλείται να επισπεύσει ανάλογη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών.

Παρέμβαση ΕΡΤ για τις τηλεοπτικές άδειες

«Το συνολικό πλήθος των υπό παραχώρηση αδειών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών σε όλους τους διαθέσιμους πολυπλέκτες δεν μπορεί να ξεπεράσει τις έξι», τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ, αναφορικά με τη χθεσινή ενημέρωση των τηλεοπτικών συντακτών από τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ροδόλφο Μορώνη. «Οι θέσεις της ΕΡΤ, που αναπτύχθηκαν διεξοδικά και τεκμηριώθηκαν επιστημονικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση η διοίκηση της ΕΡΤ διευκρινίζει, «προς αποφυγήν παρεξηγήσεων», ότι συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΕΣΡ δια του προέδρου της Διονύση Τσακνή και του γενικού γιευθυντή Τεχνολογίας Νίκου Μιχαλίτση, ενώ στη συνεδρίαση είχαν κληθεί επίσης εκπρόσωποι της ΕΕΤΤ, της DIGEA και ο καθηγητής του ΕΜΠ Χρήστος Καψάλης.

Και επισημαίνει: «Οι θέσεις της ΕΡΤ, που αναπτύχθηκαν διεξοδικά και τεκμηριώθηκαν επιστημονικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης, κατατέθηκαν εγγράφως και αποδεικνύουν πως:

Σε έναν πολυπλέκτη, με τις σημερινές τεχνολογίες και με ταυτόχρονη μετάδοση σήματος HD και SD, χωρούν το πολύ δύο (και όχι τρία) προγράμματα. Αυτό προκύπτει εξ άλλου και από τη σύμβαση που έχει υπογράψει η DIGEA με την ΕΕΤΤ.

Ακόμη κι αν ληφθούν υπόψη όλες οι εξελίξεις (νέες τεχνολογίες, διάθεση δεύτερου ψηφιακού μερίσματος, διεθνής συντονισμός), το συνολικό πλήθος των υπό παραχώρηση αδειών ιδιωτικών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα