Βορίδης: Μικροκομματική η τροπολογία για αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο

Βορίδης: Μικροκομματική η τροπολογία για αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο
ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ. ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7/2018. (Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ) Eurokinissi

Καταλόγισε «πανικό» στην κυβέρνηση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εργαλειοποιεί την αυτοδιοίκηση. Ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σκουρλέτης όφειλε να παραιτηθεί και να μην κάνει αποδεκτή την τροπολογία.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη βουλευτική τροπολογία που μεταθέτει τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019, αντίθετα με τις προβλέψεις του σχεδίου Κλεισθένης, άσκησε η ΝΔ μέσω του Μάκη Βορίδη καταλογίζοντάς της «μικροκομματικούς σχεδιασμούς».

«Βρίσκεστε σε πανικό, σε αποδρομή, σε κατάρρευση. Εργαλειοποιείτε την αυτοδιοίκηση» ανέφερε ο κ. Βορίδης με αφορμή την αποδοχή της τροπολογίας και έκανε λόγο για «πλήρη εργαλειόποιηση και καθυπόταξης των θεσμών στους μικροκομματικούς σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα». Δήλωσε δε οτι η τροπολογία προέρχεται από το «ταραγμένο μυαλό του πανικόβλητου Αλέξη Τσίπρα».

Ο κ. Βορίδης εξαπέλυσε, όμως, και προσωπική επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη αφιερώνοντάς του την «Σατραπεία» του Καβάφη. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι θα όφειλε να παραιτηθεί για να «διατηρήσει την προσωπική σοβαρότητά του». «Όταν σου κάνουν τέτοια και είσαι υπουργός δεν έρχεσαι να τα στηρίξεις. Λες ο επόμενος και διασώζεις την προσωπική σου αξιοπρέπεια» ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα