Βουλή: Την αδήλωτη εταιρεία του Αδ. Γεωργιάδη στην Κύπρο ερευνά η επιτροπή Πόθεν Έσχες

Βουλή: Την αδήλωτη εταιρεία του Αδ. Γεωργιάδη στην Κύπρο ερευνά η επιτροπή Πόθεν Έσχες
Την αδήλωτη εταιρεία του Αδ. Γεωργιάδη στην Κύπρο ερευνά η επιτροπή Πόθεν Έσχες Eurokinissi

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής έδωσε εντολή να ελεγχθεί εταιρεία στην Κύπρο την οποία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει παραδεχτεί ότι δεν δήλωνε "εκ παραδρομής" στις περιουσιακές δηλώσεις του

Εντολή να ερευνηθούν τα στοιχεία της κυπριακής εταιρείας, συνιδιοκτησίας του Άδωνι Γεωργιάδη, που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν δήλωνε στο Πόθεν Έσχες του επί εννέα χρόνια, έδωσε η αρμόδια επιτροπή ελέγχου περιουσιακών δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες την υπόθεση έχουν αναλάβει οι ορκωτοί ελεγκτές της επιτροπής οι οποίοι θα κληθούν να διαπιστώσουν εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του κ. Γεωργιάδη ότι δεν πρόκειται για offshore και ότι η εταιρεία είχε μηδενική οικονομική δραστηριότητα. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να έχει ήδη καταθέσει στοιχεία στην επιτροπή προκειμένου να αποδείξει τον ισχυρισμό του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει παραδεχθεί ότι επί σειρά ετών (2006 έως 2016) δεν δήλωνε, αν και όφειλε, την εταιρεία στο Πόθεν Έσχες του. Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι αυτό έγινε «εκ παραδρομής». Σημειώνεται, ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες φέρεται να ελέγχει και άλλους βουλευτές στις δηλώσεις των οποίων έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα