Δυσαρέσκεια των πολιτών για Παιδεία, Τουρισμό και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δυσαρέσκεια των πολιτών για Παιδεία, Τουρισμό και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την απογοήτευση των πολιτών από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, τις παλινωδίες στην Παιδεία και το βιαστικό άνοιγμα του τουρισμού, καταγράφει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7. Στο στόχαστρο Κεραμέως και Θεοχάρης

Η έως τώρα λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, φαίνεται να είναι ο τομέας που η κυβερνητική πολιτική “κρατάει” θετικές εντυπώσεις ως προς την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού.

Αντίθετα απογοητευμένοι εμφανίζονται οι πολίτες από τις επιλογές που έγιναν στον Τουρισμό, τις Μεταφορές και την Παιδεία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της aboutpeople για το 20/20 του News24/7, η αισιοδοξία της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικονομίας με την παράλληλη διατήρηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας δεν έπεισε τους πολίτες.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δυσαρεστημένοι από τα αποτελέσματα του «ανοίγματος του τουρισμού».

Πιθανότατα η κοινή γνώμη συνδέει το γεγονός αυτό με την αύξηση των κρουσμάτων του Covid 19 δίχως να «βλέπει» οικονομικό αντιστάθμισμα. Ένα κλίμα που σαφώς θα έχει ως αποδέκτη τον Χάρη Θεοχάρη.

Η κυβέρνηση φαίνεται πώς άργησε να αναγγείλει και να υλοποιήσει μέτρα για την αναβάθμιση των συγκοινωνιών. Οι εικόνες ανεπάρκειας των υποδομών σε λεωφορεία, πρωτίστως, αλλά και συνολικά στις αστικές συγκοινωνίες δημιουργούν έντονη δυσαρέσκεια. Γεγονός που σαφώς θα προβληματίσει την ηγεσία του υπουργείου και τον Κώστα Α.Καραμανλή.

Σταθερά σε χαμηλά επίπεδα δημοτικότητας παραμένει η Νίκη Κεραμέως και η πολιτική της στον χώρο της Παιδείας. Με δεδομένο ότι οι πρώτες εξαγγελίες της υπουργού για το άνοιγμα των σχολείων έχουν γίνει από τις 24 Αυγούστου, προφανώς συνεχίζει να δημιουργεί αρνητική εντύπωση στους πολίτες.

Έτσι το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο για την υπουργό Παιδείας, η οποία “παίρνει πάνω της” το σύνολο των ευθυνών, λόγω των ιδιαίτερα συχνών δημοσίων εμφανίσεών της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα