Έρευνα 20/20: Από καλοκαίρι και βλέπουμε η επιστροφή στην κανονικότητα λένε οι πολίτες

Έρευνα 20/20: Από καλοκαίρι και βλέπουμε η επιστροφή στην κανονικότητα λένε οι πολίτες
Shutterstock

Δεν περιμένουν επιστροφή στην κανονικότητα οι πολίτες πριν από το καλοκαίρι, όπως δηλώνουν στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7

Κανονικότητα με κοντινό ορίζοντα το καλοκαίρι και μακρινό το… άγνωστο, προβλέπουν οι πολίτες στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7 στην συμπλήρωση ενός χρόνου από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στην ερώτηση “πότε πιστεύετε ότι θα επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας“, όπου αυτή η κανονικότητα περιλαμβάνει την άρση των απαγορεύσεων και την επανέναρξη της εστίασης, μεταξύ άλλων, σε ποσοστό 37,9% οι πολίτες απαντούν “Κάποια στιγμή το καλοκαίρι“. 

Η αναμενόμενη πτώση των κρουσμάτων τους θερμούς μήνες κατ’αντιστοιχία του περυσινού καλοκαιριού σε συνδυασμό με την επίτευξη μεγαλύτερης ανοσίας στον πληθυσμό, λόγω και του εμβολιασμού, φαίνεται πως δημιουργεί την προσδοκία για επαναφορά μέσα στο καλοκαίρι.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 τοποθετεί την επαναφορά στην κανονικότητα το  16,6% των ερωτηθέντων, ενώ ένας στους 3, ήτοι το 33,3%, “βλέπει” πως η επαναφορά αυτή θα γίνει “αργότερα“.

Επιστροφή στην κανονικότητα σε έναν με δύο μήνες θεωρεί πως θα έχουμε το 8,3%, ενώ το 3,9% των ερωτηθέντων απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα