Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη χρήση μάσκας και το εμβόλιο

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη χρήση μάσκας και το εμβόλιο
Πολίτες με μάσκες Eurokinissi

Αποτελεσματική για την προστασία από τον νέο κορονοϊό θεωρεί την χρήση μάσκας η πλειονότητα των πολιτών, ενώ διατηρούνται οι επιφυλάξεις για το εμβόλιο, όπως δείχνει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7.

*Η έρευνα διεξήχθη πριν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για Lockdown

Αποτελεσματική για την προστασία από τον νέο κορονοϊό θεωρεί την χρήση μάσκας η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, όπως προκύπτει από την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7.

Φαίνεται πως οι αρνητές της μάσκας δεν έχουν το ρεύμα που θα ήλπιζαν στην κοινωνία με το 77,8% να δηλώνει πως η χρήση μάσκας είναι αποτελεσματική ή μάλλον είναι αποτελεσματική για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, ενώ μη αποτελεσματική κρίνει την μάσκα το 20,5%.

Το ποσοστό που θεωρεί την μάσκα αποτελεσματική παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Σεπτεμβρίου, πιθανόν αποτέλεσμα της παγίωσης της γραμμής επιστημόνων και πολιτικών για την χρήση της αλλά και της αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο αποτελεσματική θεωρούσε την μάσκα το 72,2%, 5,6 μονάδες κάτω από την τωρινή μέτρηση. Αντίστοιχα, μείωση παρουσιάζει και το ποσοστό εκείνων που δεν θεωρούσαν αποτελεσματική την μάσκα(από 25,9% σε 20,5%).

Στον αντίποδα, επιφυλακτικοί παραμένουν οι πολίτες σε ό,τι αφορά ένα ενδεχόμενο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού.

Ερωτηθέντες εάν θα έκαναν το εμβόλιο εάν αυτό ήταν άμεσα διαθέσιμο, θετικά απαντά το 45,1%, ενώ αρνητικό είναι το 37,2%. Σημαντικό είναι εδώ και το ποσοστό εκείνων που δεν απαντούν στην ερώτηση, το οποίο φτάνει το 17,7%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν θετικοί σε έναν ενδεχόμενο εμβολιασμό, παρουσιάζει σημαντική μείωση, η οποία όμως δεν μεταφέρεται σε εκείνους που εμφανίζονται αρνητικοί, αλλά σε όσους αποφεύγουν να τοποθετηθούν.

Έτσι, συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο, οι θετικές απαντήσεις παρουσιάζουν μείωση 3,8%(από το 48,9% στο 45,1%), οι αρνητικές αύξηση μόλις 0,1%(από 37,1% σε 37,2%) και όσοι απέφυγαν να τοποθετηθούν σχετικά αυξήθηκαν κατά 3,7 μονάδες (από 14% σε 17,7%).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα