Το διαρκές άγχος των Ελλήνων για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας

Το διαρκές άγχος των Ελλήνων για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας

Άγχος και φόβος επιμένουν ως κυρίαρχα συναισθήματα των Ελλήνων για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, όπως καταδεικνύει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7

Εντείνεται το άγχος των πολιτών για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ ο φόβος, το δεύτερο κυρίαρχο συναίσθημα, παρουσιάζει μικρή υποχώρηση.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7, στην ερώτηση “τι αισθάνεστε όσον αφορά στις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας;” το 47,4% απαντά “άγχος”, ενώ το 35,3% “φόβο”. Το 15,6% αναφέρει πως αισθάνετε “ελαφριά ανησυχία”, ενώ μόλις το 1,5% δηλώνεις πως δεν ανησυχεί.

Το άγχος και ο φόβος κυριαρχούσαν και στις προηγούμενες μετρήσεις, πλέον, όμως παρατηρείται μία σημαντική αύξηση του φόβου, κατά 4,3% σε λιγότερο από έναν μήνα, ενώ ο φόβος, υποχώρησε κτά 2,7% μονάδες από το υψηλό 38% που βρέθηκε την 1η Νοεμβρίου.

Σταθερά παρέμενειναν τα ποσοστά εκείνων που δηλώνουν ότι αισθάνονται ελαφριά ανησυχία, ενώ στο 1,5% από το 2,3% της 1ης Νοεμβρίου μειώθηκαν όσοι αναφέρουν πως δεν ανησυχούν.

Σχετικά με την διάρκεια που αναμένουν ότι θα έχουν οι συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης εξαιτίς της πανδημίας, το 35,6% θεωρεί πως θα είναι δύο με πέντε χρόνια, ενώ το 33,6 θεωρεί πως θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια.

Περίπου έναν χρόνο πιστεύει πως θα διαρκέσουν ενδεχόμενες οικονομικές συνέπειες, το 22,3%, με ένα αισιόδοξο 5,2% να δηλώνει πως θα κρατήσουν περίπου 6 μήνες.

Όπως προκύπτει από το συγκριτικό γράφημα, εκείνοι που θεωρούν ότι η πανδημία θα διαρκέσει από δύο έως  πέντε χρόνια, παρουσιάζουν μείωση 5,4 μονάδων σε σχέση με την έρευνα της 1ης Νοεμβρίου. Μεγάλη αύξηση, 4,9% παρουσιάζουν εκείνοι που δηλώνουν ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα διαρκέσουν περίπου έναν χρόνο, ενώ από το 32,7% στο 33,6% αυξήθηκαν όσοι θεωρούν πως οι συνέπειες θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα