Υπέρ της απαγόρευσης των πανηγυριών η πλειοψηφία των Ελλήνων

Υπέρ της απαγόρευσης των πανηγυριών η πλειοψηφία των Ελλήνων

Θετικά βλέπει την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της διεξαγωγής των πανηγυριών έως τέλος Ιουλίου, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7. Όλο και λιγότεροι εκείνοι που θεωρούν ότι τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Θετικά στέκεται απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τα πανηγύρια μέχρι το τέλος του Ιουλίου, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως φαίνεται από την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7.

Σχεδόν 7 στους 10 (68%) δηλώνει πως συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με αυτό το μέτρο, που ανακοίνωσε στις αρχές του Ιουλίου η κυβέρνηση.

Το μέτρο αυτό ελήφθη μετά από φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τρεις στους δέκα, διαφωνούν με αυτή την απόφαση(29,9%) ενώ ένα ποσοστό 2,1% απέφυγε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

“Τα μέτρα προστασίας τηρούνται σε πολύ λίγους χώρους”

Σε πολύ λίγους χώρους ή σε κάποιους αλλά όχι αρκετούς θεωρεί η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ότι εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, το 70,5% θεωρεί ότι τα μέτρα τηρούνται σε πολύ λίγους χώρους ή σε κάποιους, πάντως όχι αρκετούς.

Ότι τα μέτρα τηρούνται σχεδόν παντού απάντησε το 2,4%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάιο σνερχόταν σε 6,6%. Στους περισσότερους χώρους απάντησε το 12,9% σημειώνοντας πτώση 19 μονάδων σε σχέση με τον Μάιο, όταν το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 32%.

Ότι τα μέτρα δεν τηρούνται σχεδόν πουθενά απαντά το 13% ποσοστό υπερδιπλάσιο του 5,8% που είχε καταγραφεί τον Μάιο.

*Μπορείτε να βρείτε όλες τις έρευνες και τις αναλύσεις τους στην ειδική ενότητα του NEWS 24/7,  “20/20”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα