Κικίλιας – ακτοπλοΐα: Αναμένουμε μειώσεις τιμών στα εισιτήρια στα ταχύπλοα
Διαβάζεται σε 2'
Ο υπουργός στάθηκε στη μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών, που όπως σημείωσε θα περάσει αυτόματα σε διαχειριστές και παραχωρησιούχους λιμένων από την 1 Μαΐου
- 16 Απριλίου 2025 07:53
Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί της Μ. Τετάρτης ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας επιθεωρώντας την κίνηση και την πορεία εξόδου των επιβατών.
Όπως τόνισε ο υπουργός η κίνηση εξελίσσεται ομαλά την ώρα που αυτή την περίοδο υπάρχουν σημαντικές εκπτώσεις 20 με 30% σε πολλά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Σε σχέση με τις κινήσεις του υπουργείου για τη συγκράτηση των τιμών, ο υπουργός στάθηκε στη μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών, που όπως σημείωσε θα περάσει αυτόματα σε διαχειριστές και παραχωρησιούχος λιμένων από την 1 Μαΐου.
Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι αναμένει η μείωση αυτή θα περάσει αμέσως στους ναύλους κι έτσι δε υπάρξει αύξηση των ναύλων. Υπενθυμίζεται ότι από την 1 Μαΐου τα συμβατικά πλοία θα πρέπει να χρησιμοποιούν Diesel ως καύσιμο, που κοστίζει σημαντικά περισσότερο σε σχέση με το μαζούτ που χρησιμοποιείται τώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανά τόνο καυσίμου η τιμή του Diesel είναι έως και 40% ακριβότερη.
Επιπλέον, ο υπουργός ναυτιλίας σημείωσε ότι καθώς τα ταχύπλοα χρησιμοποιούν ήδη το συγκεκριμένο καύσιμο αναμένει μειώσεις στα εισιτήριά τους.