Ινδονησία: Γυναίκα λιποθύμησε αφού δέχθηκε 140 μαστιγώματα λόγω σεξ εκτός γάμου

Διαβάζεται σε 3'
Ινδονησία: Γυναίκα λιποθύμησε αφού δέχθηκε 140 μαστιγώματα λόγω σεξ εκτός γάμου
ISTOCK

Μια γυναίκα από την Ινδονησία τιμωρήθηκε με 140 χτυπήματα με μαστίγιο αφού κρίθηκε ένοχη για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Μια γυναίκα από την Ινδονησία δέχθηκε 140 χτυπήματα με μαστίγιο στην επαρχία Άτσεχ για μοιχεία, ενώ ο άνδρας που φέρεται να εμπλεκόταν στην υπόθεση, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες, τιμωρήθηκε με 15.

Ο Ιβάν Νατζάρ Αλαβί, επικεφαλής του τμήματος γενικών ερευνών της εισαγγελίας της Ανατολικής Άτσεχ, δήλωσε ότι το δικαστήριο επέβαλε αυστηρότερη ποινή στη γυναίκα, αφού εκείνη ομολόγησε στους ανακριτές ότι είχε σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Σύμφωνα με τον Αλαβί, οι δικαστές δυσκολεύτηκαν να καταδικάσουν τον άνδρα —ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής της υπηρεσίας αλιείας της Ανατολικής Άτσεχ και επίσης παντρεμένος— επειδή αρνήθηκε κάθε εμπλοκή.

«Κατά τη διάρκεια της δίκης δεν παραδέχθηκε τίποτα, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες. Ως εκ τούτου, οι δικαστές δεν μπόρεσαν να αποδείξουν την ενοχή του», δήλωσε ο Αλαβί στους δημοσιογράφους μετά τη δημόσια μαστίγωση παραβατών της σαρία στην Άτσεχ, την Πέμπτη.

Η Άτσεχ είναι η μοναδική περιοχή της κατά πλειονότητα μουσουλμανικής Ινδονησίας όπου εφαρμόζεται η σαρία, η οποία προβλέπει ποινές μαστιγώματος για αδικήματα όπως ο τζόγος, η μοιχεία, η κατανάλωση αλκοόλ και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Ως εναλλακτική απόφαση, οι δικαστές έκριναν τον παντρεμένο άνδρα ένοχο για «επίδειξη τρυφερότητας προς γυναίκα που δεν είναι σύζυγός του», αφού το ζευγάρι συνελήφθη σε φυτεία φοινικέλαιου το 2018.

Αρχικά του επιβλήθηκαν 30 χτυπήματα με μαστίγιο, ωστόσο μετά από επιτυχή έφεση στο ανώτατο δικαστήριο σαρία της Άτσεχ, η ποινή μειώθηκε σε 15.

Η τιμωρία της γυναίκας διακόπηκε προσωρινά, καθώς δεν άντεχε τον πόνο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Agence France-Presse που βρισκόταν στο σημείο.

Ένας άνδρας που καταδικάστηκε για σεξουαλική σχέση με ανήλικο μαστιγώθηκε επίσης 100 φορές και, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 75 μηνών.

Δεκάδες άνθρωποι παρακολούθησαν, κατέγραψαν και ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλάνα από τις μαστιγώσεις, ένα δημόσιο θέαμα που έχει επικριθεί έντονα από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά το οποίο πριν από την πανδημία προσέλκυε τακτικά εκατοντάδες θεατές.

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, η Άτσεχ εφαρμόζει θρησκευτικό δίκαιο στο πλαίσιο συμφωνίας αυτονομίας που υπεγράφη το 2005 με την κεντρική κυβέρνηση, τερματίζοντας μια πολυετή αυτονομιστική εξέγερση.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν το δημόσιο μαστίγωμα ως απάνθρωπη πρακτική, ενώ ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, έχει ζητήσει τον τερματισμό του. Παρ’ όλα αυτά, η πρακτική εξακολουθεί να έχει ισχυρή στήριξη από τον πληθυσμό της Άτσεχ.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα