Ιταλία: Εγκεφαλικά νεκρό 12χρονο αγόρι που παγιδεύτηκε σε τζακούζι ξενοδοχείου
Διαβάζεται σε 1'
Εγκεφαλικά νεκρό το αγόρι που παγιδεύτηκε στο στόμιο αναρρόφησης τζακούζι ενώ βρισκόταν σε λειτουργία, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.
- 10 Απριλίου 2026 21:28
Διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος ενός 12χρονου αγοριού που εγκλωβίστηκε σε τζακούζι ξενοδοχείου, στην περιοχή Ρίμινι της Ιταλίας. Ήδη έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία που, μέσα στις επόμενες ώρες, θα οδηγήσει στην αποσύνδεση των μηχανημάτων από τα οποία εξαρτάται η ζωή του 12χρονου.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, πόδι του αγοριού είχε παγιδευτεί το στόμιο αναρρόφησης ενώ λειτουργούσε το σύστημα υδρομασάζ. Είχε βουτήξει στην πισίνα, που είχε βάθος λίγο πάνω από ένα μέτρο, και σύμφωνα με τις αναφορές δεν κατάφερε να ξαναβγεί στην επιφάνεια για σχεδόν πέντε λεπτά.
Ήταν απαραίτητο να κλείσει το σύστημα από το προσωπικό για να μπορέσουν να τον απεγκλωβίσουν και στη συνέχεια να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Για την υπόθεση ερευνούν οι καραμπινιέροι της Novafeltria, υπό τον συντονισμό της Εισαγγελίας του Ρίμινι, η οποία είχε ανοίξει φάκελο για βαριές σωματικές βλάβες που αναμένεται να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.