Κυψέλη: “Είδα μια σακούλα με κάτι να προεξέχει” – Τι λέει ο άνδρας που εντόπισε τα οστά
Διαβάζεται σε 3'
Η μαρτυρία του διευθυντή τοπικής Ακαδημίας ποδοσφαίρου που εντόπισε τη σακούλα με τα ανθρώπινα οστά, κοντά σε γήπεδο, στην Κυψέλη.
- 08 Σεπτεμβρίου 2026 16:33
Ένα άστοχο σουτ, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το γήπεδο και να καταλήγει σε παρακείμενο ελεύθερο χώρο, έγινε ο λόγος ώστε να εντοπιστούν το μεσημέρι της Τρίτης (08/09) τα οστά ενός ανθρώπου στην Αλεπότρυπα στην Κυψέλη.
Τα οστά βρήκε ο διευθυντής – προπονητής τοπικής Ακαδημίας ποδοσφαίρου που είχε εκείνη την ώρα προπόνηση. Όπως αναφέρει στο Orange Press Agency, την ώρα που πήγε να πιάσει τη μπάλα, είδε μπροστά του μια σακούλα, η οποία ήταν σκισμένη απο πάνω και ήταν φανερό ότι περιλάμβανε ανθρώπινα οστά, μεταξύ αυτών και κρανίο.
Η επόμενη ενέργειά του ήταν να ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία, όπως δήλωσε, ανταποκρίθηκε άμεσα στην ειδοποίηση και έσπευσε στο σημείο προκειμένου να μεταφέρει τα οστά και να ξεκινήσουν οι ερευνητικές διαδικασίες.
Περιγράφοντας το περιστατικό και το πώς εντόπισε τα οστά, ο διευθυντής της Ακαδημίας, μιλώντας στο Orange Press Agency, είπε:
«Κυνηγώντας μια μπάλα από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Κυψέλης προς τον συγκεκριμένο χώρο, κατευθυνόμενος και ακολουθώντας με το βλέμμα μου το σημείο όπου έπεσε η μπάλα – μιλάμε για ένα χωράφι που δεν είναι πάνω στον δρόμο, αλλά περίπου 200 μέτρα αριστερά, ένα εγκαταλελειμμένο, ακατοίκητο σημείο – έπεσε το μάτι μου σε κάτι που έμοιαζε με μπλε σακούλα σκουπιδιών, σχισμένη από πάνω, με κάτι να προεξέχει, το οποίο έμοιαζε με λείψανο», αναφέρει.
Όπως εξηγεί, αντιλαμβανόμενος ότι δεν επρόκειτο για κάποιο ζώο, φρόντισε να απομακρύνει τα παιδιά από το σημείο, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το μακάβριο εύρημα. «Θεώρησα πάρα πολύ σωστό να απομονώσω τα παιδιά, γιατί έχουμε παιδιά συγκεκριμένης ηλικίας σε ένα γήπεδο, ώστε να μην αντιληφθούν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Τα παιδιά όντως έμειναν για περίπου δυόμισι ώρες στο γήπεδο ποδοσφαίρου και δεν αντιλήφθηκαν καθόλου το περιστατικό», σημειώνει.
Στη συνέχεια, όπως λέει, ενημέρωσε την Αστυνομία: «Κάλεσα το 100, όπως όφειλα, και ήρθαν οι άνθρωποι, απομόνωσαν τον χώρο και προχώρησαν στις απαραίτητες διαδικασίες. Από εκεί και πέρα εγώ δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί».
Ο ίδιος, λόγω της διαφορετικής ενημέρωσης που δόθηκε αρχικά, διευκρινίζει ότι τα παιδιά ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με τη συγκεκριμένη εικόνα και πλέον οι αθλητικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται κανονικά όπως πριν με την άδεια της αστυνομίας. «Δεν έχω κάποια άλλη ενημέρωση και δεν την επιδιώκω. Εγώ απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν ήρθαν τα παιδιά μας σε επαφή με αυτή την εικόνα και ότι δεν έχει υπάρξει κάποια ταραχή ή αναστάτωση στα παιδιά μας ή στους γονείς της ακαδημίας μας», καταλήγει.