Κορονοϊός: Η Κίνα αποσύρει τον παγκολίνο και από την ιατρική

Κορονοϊός: Η Κίνα αποσύρει τον παγκολίνο και από την ιατρική
Παγκολίνος AP Photo/Themba Hadebe

Η Κίνα αποφάσισε να βγάλει τον παγκολίνο από τον επίσημο κατάλογο της παραδοσιακής ιατρικής της. "Συναγερμός" για την προστασία του ζώου.

Να αποσύρει τον παγκολίνο από την επίσημη λίστα των ιατρικών της μεθόδων αποφάσισε η Κίνα, όπως έγραψε η κινεζική εφημερίδα “Health Times”. Την ώρα όπου το ζώο αποτελεί προστατευόμενο είδος, η Κίνα σήμανε συναγερμό για την απειλή του, λέγοντας ότι το καθεστώς προστασίας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου, έχοντας αποτελέσει θήραμα για το παράνομο κυνήγι όλο το προηγούμενο διάστημα, για τα λέπια και το κρέας του, δηλαδή τόσο για ιατρική όσο και για εμπορική εκμετάλλευση.

Διάφορες φιλοζωικοί οργανισμοί υποδέχτηκαν με χαμόγελα την απόφαση αυτή της Κίνας, η οποία πλέον δεν θα επιτρέπει τη χρήση του ζώου για ιατρικούς λόγους, κάτι που γινόταν από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Κι αυτό διότι τα λέπια που διαθέτουν για να προστατεύονται από τα επικίνδυνα αρπακτικά, έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς γιατρούς, την ώρα που το κρέας τους θεωρείται για πολλούς Κινέζους μία παράνομη “λιχουδιά”. Πλέον θα είναι παράνομο και ως ιατρική μέθοδος.

Πέρα από την προστασία του ζώου βέβαια, η απόφαση της Κίνας να το χρίσει παράνομο και στον τομέα της ιατρικής έχει άμεση σχέση και με τις προσπάθειες των ερευνών να δουν αν και κατά πόσο το λαθρεμπόριο και το κυνήγι του ζώου έχει μεταδώσει τον κορονοϊό στον άνθρωπο, πράγμα που ακούστηκε έντονα στο προηγούμενο διάστημα, αν και αρκετοί Κινέζοι επιστήμονες το διέψευσαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα