Κορονοϊός: Ψάχνουν λύσεις για όσους έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης

Κορονοϊός: Ψάχνουν λύσεις για όσους έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης
Το εξωτερικό κλειστού μαγαζιού στην Πλάκα AP

Λύσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία αλλά έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης, αναζητά το οικονομικό επιτελείο.

Λύσεις για όσους έχουν μείνει εκτός των μέτρων στήριξης, είτε σε επίπεδο χρηματοδότησης, είτε σε επίπεδο διευκολύνσεων αλλά έχουν πληγεί από τον κορονοϊό αναζητά το οικονομικό επιτελείο.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας πριν λίγη ώρα στο Real fm. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρχαν επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν από τον κορονοϊό αλλά επειδή δεν μπορούσαν να αποδείξουν την μείωση τζίρου τους ή δεν είχαν τις προϋποθέσεις για να χρηματοδοτηθούν από το τραπεζικό σύστημα έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης που υλοποιεί το υπουργείο οικονομικών.

Ειδικά για το θέμα της χρηματοδότησης είπε ότι μαζί με το υπουργείο ανάπτυξης ψάχνουν το κατάλληλο εργαλείο για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν και οι επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν έως τώρα από τα εγγυοδοτικά προγράμματα του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να αποδείξουν την μείωση του τζίρου τους λόγω κορονοϊού και έμειναν εκτός των αναστολών πληρωμών για τις οφειλές Μαρτίου Ιουνίου (οι οποίες θα αρχίσουν να πληρώνονται από το τέλος Απριλίου) με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα αντιμετώπισης των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, είπε ότι αναζητείται και εκεί λύση πέρα από την πάγια ρύθμιση.

Τέλος σε ό,τι αφορά την σύνταξη του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2021 είπε ότι ειδικά για το θέμα της εκτιμώμενης ύφεσης για το 2020 είπε ότι θα είναι πέριξ του 8% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή ήταν και η δυσμενής πρόβλεψη του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα