Σεισμός στην Χαλκιδική: Πάνω από 10 μετασεισμοί – 4,4 ρίχτερ ο ισχυρότερος

Σεισμός στην Χαλκιδική: Πάνω από 10 μετασεισμοί – 4,4 ρίχτερ ο ισχυρότερος
Σεισμός στην Χαλκιδική: Πάνω από 10 οι μετασεισμοί γεωδυναμικό ινστιτούτο

Πάνω από 10 μετασεισμοί καταγράφηκαν στο θαλάσσιο χώρο του βορείου Αιγαίου μεταξύ Αγίου Όρους και Σιθωνίας, ύστερα από τον κύριο που σημειώθηκε λίγο πριν τις 14.00 μεγέθους 5,4 ρίχτερ.

Πάνω από 10 μετασεισμοί με τον πιο δυνατό να φτάνει τα 4,4 ρίχτερ, καταγράφηκαν στον θαλάσσιο χώρο του βορείου Αιγαίου, μεταξύ του Αγίου Όρους και της Σιθωνίας, ύστερα από τον κύριο που σημειώθηκε στις 13:48 σήμερα, μεγέθους 5,4 ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο βάρδιας στον σεισμολογικό σταθμό του ΑΠΘ, ο κύριος σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγίου Όρους, με επίκεντρο 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου του Άθω και εστιακό βάθος 19,3 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στη Χαλκιδική, σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ .

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:48 με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα, ΝΝΔ του Άθου στη θαλάσσια περιοχή νότια του Αγίου Όρους και πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 19,3 χλμ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα