Δίκη Φιλιππίδη: Ξεκίνησε η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας – Πώς έγινε η γνωριμία

Δίκη Φιλιππίδη: Ξεκίνησε η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας – Πώς έγινε η γνωριμία
Δίκη Φιλιππίδη Eurokinissi

Τον τρόπο με τον οποίο γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο ηθοποιό περιέγραψε η δεύτερη καταγγέλλουσα. Ξέσπασε σε λυγμούς.

Τις στιγμές της γνωριμίας της με τον Πέτρο Φιλιππίδη ξεκίνησε να περιγράφει η δεύτερη καταγγέλλουσα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η γυναίκα, η οποία στα 20 περίπου λεπτά που κατέθεσε δημόσια, φάνηκε ιδιαίτερα ευσυγκίνητη και γεμάτη ένταση, ζήτησε μια ολιγόλεπτη διακοπή δηλώνοντας αδυναμία.

Ξεκινώντας την κατάθεσή της με ανοιχτές τις πόρτες του δικαστηρίου, καθώς ήταν η μόνη που δεν υπέβαλε αίτημα ώστε να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη κεκλεισμένων των θυρών, υποστήριξε ότι σήμερα βρίσκομαι εδώ ακριβώς επειδή αλλιώς σκεφτόμουν πριν 12 χρόνια και αλλιώς σκέφτομαι σήμερα” και ξεκίνησε την περιγραφή της.

Αφού αναφέρθηκε στις σπουδές της στη Δραματική Σχολή και τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα στο θεατρικό σανίδι, εξήγησε πως βρέθηκε στο δρόμο της ο κατηγορούμενος ηθοποιός και σκηνοθέτης:

Όλη η οικογένεια μου ήταν πολύ υποστηρικτική σε αυτό και μου έδειχναν μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί με μεγάλωσαν με έναν τρόπο πολύ σωστό. Με μεγάλωσαν με ηθικές αρχές και στέκονταν δίπλα μου” είπε και πρόσθεσε: “Οι ηθοποιοί ψάχνουμε δουλειά όλο το χρόνο, όποτε το να δίνεις το βιογραφικό σου συμβαίνει. Φυσικά λάμβανα συμμετοχή σε διάφορες ακροάσεις. Ο πατέρας μου είχε έναν μακρινό ξάδελφο που δεν έκαναν παρέα μέχρι εκείνο τον καιρό. Κάποια στιγμή ήρθαν πιο κοντά και είπε ότι συστεγάζονταν με το δικηγόρο της θεατρικής εστίας, εταιρίας παραγωγής με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Πέτρο Φιλιππίδη, στην οποία ανήκαν δύο θέατρα. Έδωσα το βιογραφικό μου στο δικηγόρο. Μου είπε «θα πω στον Πέτρο ότι είσαι ανίψια μου για να σε προσέξει, επειδή είναι λίγο περίεργος». Θεώρησα ότι ήταν αυστηρός με τους νέους ηθοποιούς. Το μόνο που ήξερα για αυτόν ήταν ότι ήταν διακεκριμένος και γνωστός ηθοποιός, ενός άλλου επιπέδου.

Σύντομα με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο Φιλιππίδης και με ρώτησε αν έχω δει την παράσταση «Μπακολογατος» που έπαιζε και ότι με ήθελε για αντικατάσταση. Μου είπε ότι θα μου έδινε πρόσκληση για να να έρθω να δεις την παράσταση και μετά να πάω στο καμαρίνι να συζητήσουμε. Χάρηκα πάρα πολύ και θεώρησα ότι με πρόσεξε γιατί είχε πει ο δικηγόρος ότι είναι θείος μου. Πριν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι, μου έστειλε μήνυμα «έμαθα ότι έχεις έρθει ελπίζω να περάσεις καλά». Και στη διάρκεια μου έστειλε μήνυμα ότι με περιμένει στο καμαρίνι. Έτσι και έκανα. Εκεί πέρα υπήρχε μια παρά πολύ μεγάλη ουρά από θαυμαστές και διακριτικά περίμενα να τελειώσουν.

Ήταν πολύ εγκάρδιος και εγώ το ίδιο. Σας περιγράφω τα πράγματα με τον τρόπο που τα έβλεπα τότε. Μου ζήτησε να βγάλω το παλτό μου για να με δει, πράγμα φυσιολογικό γιατί πήγαινα για αντικατάσταση και μπορεί να χρειάζονταν αλλαγές αλλά και το φιζίκ. Η ηθοποιός που έκανε τη Λίτσα δεν μπορούσε να συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη και έπρεπε να αντικατασταθεί, μου είπε ότι δεν θα γίνονταν πρόβες και για αυτό θα έπρεπε να βλέπω την παράσταση και θα μου έδινε και ένα κείμενο με σημειώσεις, έτσι ώστε να πάμε για παράσταση με μία-δυο πρόβες το πολύ, έτσι στην επόμενη παράσταση ήμουν πάλι εκεί”.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, είδε την παράσταση 3-4 φορές ακόμη: “Του ζητούσα διακριτικά κείμενο και όλο μου έλεγε θα σου δώσω. Σε αυτά που είχαμε συζητήσει και τα έχω καταθέσει, με είχε ρωτήσει και του είχα πει ότι έχω σχέση και συζώ με κάποιον. Μέσα σε αυτό το κλίμα της ευγένειας με ρωτούσε αν ήθελα κάτι να πιώ. Αρνιόμουν. Με ρωτούσε αν ήθελα να με γυρίσει σπίτι, αλλά δεν είχα οικειότητα μαζί του και αρνιόμουν. Μου είχε πει ότι είμαι πολύ όμορφη και ο ρόλος μου ταιριάζει”.

Σε αυτό το σημείο και προτού ξεκινήσει η περιγραφή του εγκλήματος, η καταγγέλλουσα ζήτησε τη διακοπή της δίκης. Μετά την αποχώρηση της έδρας ξέσπασε σε λυγμούς και οι δικοί της άνθρωποι έσπευσαν δίπλα της, οδηγώντας την εκτός αιθούσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα