Παραιτήθηκε ο Ντελεβογέ, “πόνεσε” ο Μακρόν

Παραιτήθηκε ο Ντελεβογέ, “πόνεσε” ο Μακρόν
O Zαν Πολ Ντελεβογέ AP

Ο ιθύνων νους της μεταρρύθμισης Μακρόν για το ασφαλιστικό στη Γαλλία εξωθήθηκε σε μία μάλλον ταπεινωτική παραίτηση. Οι λεπτομέρειες "πονάνε" τον Γάλλο πρόεδρο.

Mετά τις συνεχείς δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και την τρομακτική πίεση της κοινής γνώμης ο Ζαν Πολ Ντελεβογέ υπέβαλλε τη Δευτέρα την παραίτησή του από τη γαλλική κυβέρνηση.

O εν λόγω είχε καθήκοντα ειδικού επιτρόπου στην εμβληματική, για την προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν, μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος στη Γαλλία η οποία όμως έχει προκαλέσει τεράστια λαϊκή δυσαρέσκεια και επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα.

Ο Ντελεβογέ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση από την περασμένη Κυριακή όταν η εφημερίδα Le Parisien αποκάλυψε ότι ενόσω ασκούσε χρέη επιτρόπου στην κυβέρνηση, ο Ντελεβογέ διατηρούσε θέσεις εκπαιδευτικού συμβούλου σε ασφαλιστικές εταιρίες.

Μάλιστα, στη συνέχεια στο ρεπορτάζ, έγινε γνωστό ότι οι θέσεις αυτές δεν ήταν 2 ή 3 αλλά…13. Και ο Ντελεβογέ είχε αποφύγει να τις δηλώσεις πριν αναλάβει τα κυβερνητικά καθήκοντά του!

Μετά το σάλο, ο Ντελεβογέ τελικά εξωθήθηκε σε παραίτηση την οποία ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε δεκτή. Το κύρος του Γάλλου προέδρου γνώρισε ένα πολύ ισχυρό πλήγμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα