ΗΠΑ: Το Τέξας προσφεύγει κατά της Google, κατηγορώντας την για αντιμονοπωλιακή πρακτική

ΗΠΑ: Το Τέξας προσφεύγει κατά της Google, κατηγορώντας την για αντιμονοπωλιακή πρακτική

H Google βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με προσφυγή στη δικαιοσύνη από το γενικό εισαγγελέα του Τέξας ο οποίος την κατηγορεί για μονοπωλιακές τακτικές στη διαφήμιση.

Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι, σε συνεργασία με πολλές άλλες Πολιτείες, προσέφυγε εναντίον της εταιρείας Google, την οποία κατηγορούν για πρακτικές που αλλοιώνουν τον ανταγωνισμό στη διαχείριση των διαφημίσεων.

Η προσφυγή αφορά την «αντιανταγωνιστική συμπεριφορά» του ομίλου, τις «πρακτικές αποκλεισμού» και τις «παραπλανητικές δηλώσεις», διευκρίνισε ο Κεν Πάξτον, σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter. Η ανάρτηση φέρει τον τίτλο: «Αυτός ο Γολιάθ του Ιντερνετ χρησιμοποίησε την ισχύ του για να χειραγωγήσει την αγορά, να καταστρέψει τον ανταγωνισμό και να βλάψει εσάς, τους καταναλωτές».

Ο Πάξτον δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι υπόλοιπες Πολιτείες που στρέφονται κατά της Google. Το κείμενο της μήνυσης δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο στον ιστότοπο της υπηρεσίας.

«Όταν επισκέπτεσθε τον ιστότοπο ενός μέσου ενημέρωσης που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε, όπως είναι η Wall Street Journal ή η αγαπημένη σας τοπική εφημερίδα, πιθανότατα βλέπετε διαφημίσεις που τοποθετούνται εκεί από τη Google. Όμως η Google δεν λέει στο κοινό ότι χειραγωγεί τη διαφημιστική αγορά», υποστηρίζει ο Πάξτον στο βίντεο. «Δεν είναι δίκαιο που η Google στην πραγματικότητα εξάλειψε τον ανταγωνισμό και αυτοανακηρύχθηκε ηγέτιδα της διαδικτυακής διαφήμισης», πρόσθεσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα