Ολλανδία: Κλείνουν τα πάντα μέχρι τις 19 Ιανουαρίου

Ολλανδία: Κλείνουν τα πάντα μέχρι τις 19 Ιανουαρίου
Νοσοκομείο στην Ολλανδία AP

Η δραματική εξάπλωση της πανδημίας στην Ολλανδία αναγκάζει τον Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να κάνει στροφή 180 μοιρών.

Πριν από μία εβδομάδα ο Μαρκ Ρούτε υποσχόταν στους Ολλανδούς χαλάρωση των περιορισμών κατά τις ημέρες των Γιορτών. Τη Δευτέρα το βράδυ όμως είναι αναγκασμένος να ανακοινώσει εκτεταμένο και πολύ αυστηρό λοκ-ντάουν που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Η πανδημία του κορονοϊού εξελίχθηκε με δραματικό τρόπο στη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Καθημερινά, η αρμόδια επιτροπή ανακοινώνει σχεδόν 10.000 νέα κρούματα ενώ το σύστημα υγείας πιέζεται πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η απόφαση για το λοκ-ντάουν, που ήταν επιβεβλημένη κάτω από τις συνθήκες που περιγράφηκαν, περιλαμβάνει τους πάντες: Καταστήματα πάσης φύσεως, εστιατόρια, μπαρ και σχολεία. Ολες οι σχολικές μονάδες της Ολλανδίας καλούνται πλέον να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διαδικτυακά.

Ο Ρούτε στο διάγγελμά του θα καλέσε τους Ολλανδούς να παραμένουν σπίτι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να αποφύγουν να δεχθούν καλεσμένους τις ημέρες των Γιορτών.

Ακόμα και έτσι όμως προτίμησε να μην απαγορεύσει την κυκλοφορία στους δρόμους αν και το εν λόγω μέτρο έπεσε στο τραπέζι από τους επιστήμονες. Για τις κυβερνητικές προθέσεις ενημερώθηκαν αρμοδίως την Δευτέρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα