Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: ‘Χτύπημα από κάποιον εκπαιδευμένο’

Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: ‘Χτύπημα από κάποιον εκπαιδευμένο’
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Στυλιάρια μου ανέμιζαν, φωνές, και ένα ποδοβολητό συντεταγμένο έκανε λόγο στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, ο εξωτερικός φρουρός των Φυλακών Κορυδαλλού, γνωστός στην υπόθεση για το ρόλο του "ενδιάμεσου" που πήρε έξω από την καφετέρια "Κοράλι"

“Αυτό το χτύπημα δεν το κάνει όποιος να ‘ναι. Ήταν κάποιος εκπαιδευμένος”. Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε προκειμένου να περιγράψει την επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα, ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, εξωτερικός φρουρός των Φυλακών Κορυδαλλού, γνωστός στην υπόθεση για το ρόλο του “ενδιάμεσου” που πήρε έξω από την καφετέρια “Κοράλι” σε μία προσπάθεια -όπως είπε- να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η δίκης της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας περιέγραψε όλα όσα έζησε πριν τη δολοφονία Φύσσα. Όπως είπε, στην αρχή θεώρησε ότι πρόκειται για οπαδική διαφορά που οδήγησε σε αντιπαράθεση. Στη συνέχεια, όπως εξήγησε, κατάλαβε ότι τρία πρόσωπα ήταν στη Χρυσή Αυγή, αφού “ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα και φορούσαν μαύρα ρούχα. Είχα ξαναδεί τους δυο μια φορά”.

Αυτό το χτύπημα δεν το κάνει όποιος να ‘ναι. Ήταν κάποιος εκπαιδευμένος

Σύμφωνα με το μάρτυρα, αρχικά στράφηκε προς την παρέα του Παύλου Φύσσα: “Τους λέω τι έγινε; Μου λέει κοίτα εδώ πάνω. Μου δείχνει τους τρεις, οι οποίοι ήταν στη μέση του δρόμου με μια υπερένταση. Πήγα προς το μέρος τους με το μηχανάκι μου”.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο μάρτυρας έκανε λόγο για ένα άνδρα της ομάδας των ανδρών με τα μαύρα που “κονούσε επιεδεικτικά το στυλιάρι”, ενώ περιγράφοντας την επίθεση που δέχθηκε η παρέα Φύσσα μίλησε για “δουλεμένο ποδοβολητό”.

Το ποδοβολητό ήταν συνταγμένο. Ο ήχος είχε ρυθμό. Ήταν κάτι που ήταν δουλεμένο. Ήταν μια ομάδα που γνωριζόντουσαν

“Είδα καμία 20σαρια άτομα με κράνη. Ενημέρωσα τους αστυνομικούς για αυτά που είχαν δει.  Ακούγαμε ποδοβολητό, βλέπω 20 άτομα ομοιόρφα ντυμένα με μαύρες μπλούζες, κρατούσαν κράνη. Το ποδοβολητό ήταν συνταγμένο. Ο ήχος είχε ρυθμό. Ήταν κάτι που ήταν δουλεμένο. Ήταν μια ομάδα που γνωριζόντουσαν” είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα