Μέλος του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν προαναγγείλει από τις 8 Αυγούστου την επίθεση στο Πέραμα

Μέλη του ΚΚΕ καταθέτουν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή
- 25 Σεπτεμβρίου 2013 12:55
Η έρευνα για τη συσχέτιση των 32 δικογραφιών που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με καταθέσεις μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την επίθεση που δέχτηκαν στο Πέραμα.
Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να καταθέσουν και άλλα θύματα ρατσιστικών επιθέσεων.
Αναμένεται επίσης να καταθέσει αργά το απόγευμα υπό πλήρη μυστικότητα στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διερευνά την οργάνωση μάρτυρας – κλειδί, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχουν διαμηνύσει την πρόθεσή τους να καταθέσουν άλλα τρία στελέχη της οργάνωσης.
Παράλληλα στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχει διαταχθεί άρση του απορρήτου και για άλλα στελέχη της Χρυσης Αυγης ενώ στις έρευνες μετέχουν ενεργά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ΕΥΠ.
Έχουν ήδη κληθεί και έχουν καταθέσει στοιχεία ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλης, ο Πρόεδρος τη Πακιστανικής Κοινότητας της Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, καθώς και αλλοδαποί, θύματα επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Έχουν επίσης καταθέσει κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων και δημοσιογράφοι που έχουν προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή.
Πουλικόγιαννης: Το χτύπημα είχε προαναγγελθεί
Από το πρωί συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής.
Ειδικότερα, κατέθεσαν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Γ. Σωτηρέλης, εκπρόσωποι της Πακιστανικής και Αιγυπτιακής κοινότητας στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.
Ο τελευταίος, μετά την κατάθεσή του στον κ. Βουρλιώτη, δήλωσε ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο και ότι «το χτύπημα σε βάρος μας είχε προαναγγελθεί από 8 Αυγούστου από τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τον Ν. Μίχο, τον Ηλ. Παναγιώταρο και τον Γιάννη Λαγό».
Ακόμα, ο κ. Πουλικόγιαννης πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, “που έκανε πολύ προπόνηση πάνω στα σώματα αλλοδαπών για να φτάσουν να χτυπήσουν έναν Έλληνα”.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουρλιώτης αναμένει τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από το γνωστό “βαλιτσάκι” των κρατικών υπηρεσιών, προ του θανατηφόρου χτυπήματος στον Παύλο Φύσσα.
Οι τηλεφωνικές αυτές καταγραφές έχουν γίνει, όπως όλα δείχνουν, για λόγους εθνικής ασφάλειας και κατά τις ημέρες (προ και μετά) συμπλοκών που είχαν γίνει τόσο στην περιφέρεια του Πειραιά, όσο και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Είχε δοθεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.