Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων βορειοανατολικά της Σάμου

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων βορειοανατολικά της Σάμου
ΛΕΣΒΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών και προσφύγων, μετά την ανατροπή λέμβου στην οποία επέβαιναν συνολικά 14 άτομα

 Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν ανετράπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδάκι και πέντε να διασωθούν.

Πλωτό του λιμενικού και της frontex περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή σώους δύο άντρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί.

Οι διασωθέντες όπως και οι σοροί των άτυχων παράτυπων μεταναστών (4 γυναίκες και ένα παιδάκι) μεταφέρθηκαν στη Σάμο.

Όπως προέκυψε από τη λιμενική αρχή Σάμου ο ένας των διασωθέντων ανδρών φέρεται ως διακινητής των προσφύγων και μεταναστών και χειριστής της λέμβου.

Μόνο 30 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με πούλμαν από τον Πειραιά στις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα

Εν τω μεταξύ, ένα μόνο πούλμαν με 30 μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησε το μεσημέρι από το λιμάνι του Πειραιά για τις κατασκηνώσεις του Αγ.Ανδρέα στην Αττική. Οι μετανάστες και πρόσφυγες στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ανέρχονται σε 4.500.

Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2 από τα Δωδεκάνησα μεταφέροντας δύο μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω ενώ το μεσημέρι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star paros με 17 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Από το απόγευμα το υπουργείο Ναυτιλίας άρχισε να διανέμει ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους πρόσφυγες και μετανάστες σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) σε μια προσπάθεια να πείσει τους ανθρώπους αυτούς να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα