Εκτός ελέγχου ο δανεισμός
Κοντά στα 55 δις ευρώ έχει φτάσει ο δανεισμός του ελληνικού Δημοσίου στο πρώτο πεντάμηνο του 2009, ξεπερνώντας κατά 13 δις τον αρχικό στόχο
- 03 Ιουνίου 2009 09:36
Κοντά στα 55 δις ευρώ έχει φτάσει ο δανεισμός του ελληνικού Δημοσίου στο πρώτο πεντάμηνο του 2009, ξεπερνώντας κατά 13 δις περίπου τον αρχικό στόχο του ετήσιου προϋπολογισμού.
Το ελληνικό Δημόσιο “χρεώθηκε” χθες με επιπλέον 8 δις ευρώ, μετά τη διάθεση δεκαετών ομολόγων. Το “καπέλο” του δανεισμού για τη χθεσινή έκδοση των ομολόγων ήταν 1,78%, πάνω από την απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου, το οποίο αποτελεί και τον δείκτη αναφοράς στις διεθνείς αγορές ομολόγων
Το ποσό του δανεισμού αναμένεται φέτος να φτάσει τα 60 δις ευρώ, συμβάλλοντας στον περαιτέρω δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Με τους μέχρι τώρα ρυθμούς δανεισμού, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερου ποσού.