Ιππότης Ρέντφορντ
Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής έχρισε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Ο Ρέντφορντ τιμήθηκε για την πορεία του στον κινηματογράφο και το περιβαλλοντικό του έργο (Vid)
- 15 Οκτωβρίου 2010 09:02
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κάλεσε στα Ηλύσια Πεδία τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρέντφορντ όπου και τον έχρισε Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.
Σε μια κλειστή τελετή που έλαβε χώρα τη Πέμπτη ο Σαρκοζί συνεχάρη τον 74χρονο Ρέντφορντ για τη μακρά και επιτυχημένη πορεία του στο κινηματογράφο αλλά και για το περιβαλλοντικό του έργο.
Έτσι καρφιτσώνοντας στο πέτο του ένα μετάλλιο με κόκκινη κορδέλα τον έχρισε Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής χαρακτηρίζοντάς τον ως την ενσάρκωση των ΗΠΑ και όλα όσα αντιπροσωπεύει η χώρα.
Μάλιστα αστειευόμενος ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι 65 εκατομμύρια Γάλλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση του και να αντικρίσουν από κοντά τον διάσημο ηθοποιό.
“Όσοι είναι κινηματογραφόφιλοι θυμούνται τις ταινίες σου ενώ τις βλέπουμε ξανά και ξανά σαν να ήταν η πρώτη φορά με το ίδιο ενδιαφέρον” είπε μεταξύ άλλων.
Τέλος επαίνεσε τη περιβαλλοντική του δράση λέγοντας ότι “χρειαζόμαστε άτομα σαν κι εσένα να αφυπνίσουν την ανθρώπινη συνείδηση σχετικά με το περιβάλλον”.
Από τη πλευρά του ο Ρέντφορντ ευχαρίστησε τον Γαλλικό λαό επαναφέροντας στη μνήμη του τις στιγμές που είχε ζήσει στη χώρα όταν ήταν νέος.
Δεσμεύτηκε δε ότι θα συνεχίσει να εμπνέει τους ανθρώπους από τις ταινίες του και ότι το βραβείο θα τον βοηθήσει σε αυτό.