Το News 247 στο θέατρο Ν. Κόσμου

Το έργο "Δεν μιλάμε γι' αυτά" επιχειρεί με παιγνιώδη τρόπο να ρίξει φως στα ταμπού που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητά μας και τον καταπιεσμένο ερωτισμό μας. Σε σκηνοθεσία του Κώστα Τάκη και της Ομάδας στο θέατρο του Νέου Κόσμου. H παράσταση ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου. Μην τη χάσετε
- 09 Μαρτίου 2011 17:51
Της Χαράς Κιούση
Το Δώμα του θεάτρου, είναι ο χώρος που μιλάμε γι’ αυτά. Ποια είναι αυτά για τα οποία δεν μιλάμε; ‘Ολα όσα αφορούν το σώμα και τις σεξουαλικές του ανάγκες. ‘Ολα όσα τα ταμπού, η άγνοια, η απώθηση, η θρησκεία περιβάλλει με ένοχη και αποτρεπτική διάθεση. ‘Ολα όσα έπρεπε να μας διδάξει η ζωή κοντά στην φύση, στο σχολείο και στην οικογένεια.
‘Οταν οι άνθρωποι δεν τολμούν ν’ αγγίξουν φιλικά τον συνάνθρωπό τους, όταν δεν έχουν αγκαλιά για ν’ αγαπήσουν, όταν έχουν βιασθεί ψυχικά και σωματικά, τότε ο έρωτας γίνεται θύμα. Τέσσερα νέα παιδιά με πρόσωπα χαρούμενα βγαίνουν γυμνά στην σκηνή. Η φυσικότητα, η γρήγορη κίνησή τους, η αφοπλιστική τους αθωότητα διώχνουν γρήγορα την αμηχανία κάποιων θεατών. Ηθοποιοί και θεατές συμμετέχουν γελώντας στο απαιτητικό έργο μιλώντας για όσα δεν μας έμαθαν να μιλάμε. Το σκηνικό ευρηματικό, ένα χρήσιμο γιουσουρούμ πάνω από τα κεφάλια των ηθοποιών. Συγχαρητήρια στην καταπληκτική ομάδα των νεαρών που παίζουν υπεύθυνα και ακούραστα, αλλάζοντας πρόσωπα και ρόλους συνεχώς. Η παράσταση αξίζει και το απέδειξε το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Μουσική……………………….Κώστας Γάκης
Σκηνικά………………………………………..Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια…………………………………….Παναγιώτα Κοκκορού
Παίζουν
Προμηθέας Nerratini-Δοκιμάκης
Λευτέρης Καταχανάς
Νάνσυ Μπούκλη
Στέλλα Νούλη
Διάρκεια 80′
Παραστάσεις
Απογ.:Κυρ.7 μμ Βραδ:Τετ,-Σαβ.:9.15μμ
Εισιτήρια
20 ευρώ, φοιτ.-νεανικό 15 ευρώ κάθε Πέμ.
ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος
Τηλ. 210-9212900