Η Γκίφορτνς επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος

default image

Η Γκάμπριελ Γκίφορντς που τραυματίστηκε σοβαρά στην αιματηρή επίθεση στο Τουσόν της Αριζόνας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την πρώτη επέτειο του δράματος

Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της η Γκίφορντς και ο σύζυγός της, o αστροναύτης Μαρκ Κέλι, παρέστησαν σε αγρύπνια στην γενέτειρά της μαζί με ακόμη περίπου χίλιους ανθρώπους.

Η 41χρονη Γκίφορντς τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι στη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στις 8 Ιανουαρίου 2011. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανάμεσά τους και ένα εννιάχρονο κορίτσι.

Ο δράστης Τζάρεντ Λάφνερ, που υποβάλλεται σε θεραπεία για σχιζοφρένεια, κρίθηκε από δικαστήριο ανίκανος να δικαστεί εξαιτίας της ασθένειάς του.

Η αγρύπνια ήταν μια από τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην Αριζόνα και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες στη μνήμη των θυμάτων.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε με την Γκάμπριελ Γκίφορντς και της εξέφρασε τον θαυμασμό του για το θάρρος και την αποφασιστικότητά της σε όλη τη διάρκεια της ανάρρωσής της.

Ο πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε πως οι σκέψεις του ίδιου και της οικογένειάς του, καθώς και όλων των Αμερικανών βρίσκονται κοντά στην Γκίφορντς και τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ τόνισε πως η βουλευτής αποτελεί παράδειγμα για όλη τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα