61 καλές πράξεις, 950 εθελοντές και αμέτρητα χαμόγελα αισιοδοξίας στην "Ημέρα Καλής Πράξης 2014" από την Κωτσόβολος

61 καλές πράξεις, 950 εθελοντές και αμέτρητα χαμόγελα αισιοδοξίας στην "Ημέρα Καλής Πράξης 2014" από την Κωτσόβολος

Η ετήσια ημέρα εθελοντισμού της Κωτσόβολος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα

Με ενθουσιασμό και κέφι, για 2 συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου η «Ημέρα Καλής Πράξης», η μεγαλύτερη δράση εθελοντισμού των εργαζόμενων της Κωτσόβολος. Τα καταστήματα σε όλη τη χώρα, τα Κεντρικά Γραφεία και το Κέντρο Διανομής και Επισκευών της εταιρείας, οργανώθηκαν σε ομάδες και στη συνέχεια σχεδίασαν και πραγματοποίησαν δράσεις για την υποστήριξη κοινωφελών φορέων και οργανώσεων ταυτόχρονα την ίδια ημέρα. Συνολικά 61 ομάδες και 950 εθελοντές έδωσαν πνοή και ζωντάνια σε πολλαπλούς τομείς της κοινωνικής δράσης με επίκεντρο τις άπορες οικογένειες, τα παιδιά, την 3 ηλικία, και το περιβάλλον. Το μεγάλο εύρος των δράσεων περιελάμβανε από δωρεές ειδών πρώτης ανάγκης και συγκεντρώσεις τροφίμων έως επισκέψεις σε γηροκομεία, δημιουργική απασχόληση με παιδιά και καθαρισμός παραλιών ή δημόσιων χώρων.

Με «έντονα συναισθήματα χαράς» αποχώρησαν οι εθελοντές της Κωτσόβολος από τις επιμέρους δράσεις τους περιγράφοντας τις εμπειρίες τους ως μοναδικές και δηλώνοντας «ικανοποίηση και υπερηφάνεια» που συνεισέφεραν σε νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας, ενώ μίλησαν και για τη συγκίνηση που τους δόθηκε όταν αντίκρισαν την ευγνωμοσύνη των ανθρώπων, αλλά και τα «μπράβο» από τον κόσμο που αντιλήφθηκε τη διεξαγωγή των δεκάδων δράσεων στην Ελλάδα.

Δείγμα από το εύρος των δράσεων των εθελοντών της Κωτσόβολος είναι η κοινή ενέργεια των καταστημάτων The Mall Athens, Avenue εντός Carrefour, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής και Ψυχικού που δώρισαν είδη καθημερινής φροντίδας και ανέλαβαν την ψυχαγωγία των παιδιών του «Αναρρωτήριου Πεντέλης» Μονάδα Φροντίδας Παιδιού, αλλά και του καταστήματος Αλίμου εντός Carrefour που επίσης πρόσφερε είδη πρώτης ανάγκης και κατόπιν πέρασαν όμορφες στιγμές με τα παιδιά της «Παιδόπολης Αγίου Ανδρέα Αλίμου».

Παράλληλα, η ομάδα του Μενιδίου συγκέντρωσε και, με συγκίνηση, δώρισε παιχνίδια σε παιδιά απόρων οικογενειών, ενώ η ομάδα του Κέντρου Διανομής και Επισκευών της εταιρείας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου δώρισε τρόφιμα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ενώ η ομάδα της Καβάλας με ενθουσιασμό οργάνωσε δράση καθαρισμού της παραλίας της Νέας Περάμου στο Δήμο Παγγαίου. Από τις δράσεις δεν έλειψε και η αρωγή στην 3 ηλικία, όπως η ομάδα της Λιβαδειάς επέλεξε να προετοιμάσει το γεύμα των φιλοξενούμενων στο γηροκομείο της πόλης.

Η κα Ελπινίκη Γιαννοπούλου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Αγκαλιά», δήλωσε σχετικά: «Για εμάς όλους τους ανθρώπους της «Αγκαλιάς», ήταν ιδιαίτερη χαρά η παρουσία και η προσφορά των εθελοντών της Κωτσόβολου που με  τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην ψυχαγώγηση των παιδιών του Συλλόγου. Η μεγαλύτερη και πιο συγκινητική έκπληξη για τα παιδιά της Αγκαλιάς και τους γονείς ήταν το προσωπικό δώρο του κάθε παιδιού, ένα “ολοκαίνουργιο ποδήλατο”, προσφορά της Κωτσόβολος. Τα παιδικά προσωπάκια έλαμψαν από χαρά, ενώ τα πρόσωπα των μεγάλων έκλαψαν από συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Οι γονείς και τα παιδιά έζησαν στιγμές που θα τις θυμούνται για όλη τους τη ζωή».

Για την πραγματοποίηση της δράσης όλοι οι εθελοντές της Κωτσόβολος ευχαριστούν θερμά τις εταιρείες:

KYSO για την προσφορά των προϊόντων μπάρμπεκιου WEBER,

Pepsico για την προσφορά της σε αναψυκτικά και χυμούς,

Groupe Seb για τις μηχανές ροφημάτων

Nestlé (Nescafé Dolce Gusto) για τα ροφήματα,

και Nestlé για τα παγωτά

Tasty Foods για την προσφορά των προϊόντων Cheetos-Sweetos

και Μωραΐτης Α. & Υιοί Κοτόπουλα για την προσφορά των προϊόντων της.

Στο πλαίσιο της Ημέρας Καλής Πράξης η κα. Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου, Brand Manager και Υπεύθυνη για θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Dixons South-East Europe – Κωτσόβολος, δήλωσε εκ μέρους της εταιρείας: «Η Ημέρα Καλής Πράξης είναι ίσως η σημαντικότερη ημέρα του χρόνου για εμάς. Οι ομάδες μας σε όλη την Ελλάδα πήραν την πρωτοβουλία, σχεδίασαν και τελικά υλοποίησαν τις δράσεις για τις τοπικές τους κοινωνίες, προσφέροντας αισιοδοξία σε πολύ κόσμο σε μια εποχή που τη χρειάζεται. Η Ημέρα Καλής Πράξης είναι μέρος των Σχέσεων Ζωής που έχουμε χτίσει με τον κόσμο στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Στο ίδιο πνεύμα θα συνεχίσουμε να είμαστε Πάντα Δίπλα τους διαχρονικά».

SHARE:

24Media Network