Αποκλειστικές πληροφορίες για το Ath Tech

Αποκλειστικές πληροφορίες για το Ath Tech

Νέο κολλέγιο στους τομείς της τεχνολογίας, καινοτομίας και πληροφορικής

Ο κ. Χάρης Δασκαλάκης, Executive Director του Ath Tech, μας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε σχετικά με το κολλέγιο που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα.

Από έναν Εκπαιδευτικό Όμιλο όπως το BCA που έχει γράψει ιστορία στις οικονομικές σπουδές στην Ελλάδα, έρχεται ένα νέο Κολέγιο που εστιάζει στον κόσμο της τεχνολογίας. Πώς γεννήθηκε η ιδέα;

Διανύουμε μια περίοδο της παγκόσμιας οικονομίας όπου οι συνεργασίες μεταξύ οργανισμών οι οποίοι μοιράζονται κοινές αξίες και οράματα , όχι μόνο ενθαρρύνονται, αλλά και αποτελούν μονόδρομο. To BCA , ως το παλαιότερο κολλέγιο οικονομικών σπουδών, και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας τα εγκυρότερα προγράμματα σπουδών. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες συνεργασίας στον χώρο της εκπαίδευσης που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Τι ακριβώς είναι το Ath Tech; Ποια είναι τα βασικά τμήματα και οι κατευθύνσεις που μπορεί να ακολουθήσει ένας φοιτητής; Θα υπάρχουν προγράμματα σπουδών και σε Master level;

Το ATHENS TECH είναι ένα νέο κολέγιο στους τομείς της τεχνολογίας, καινοτομίας και πληροφορικής, το οποίο προσφέρει πτυχίο από το πανεπιστήμιο του Sheffield, ενός εκ των 10 καλυτέρων βρετανικών πανεπιστημίων. Τα προγράμματα σπουδών που θα προσφέρονται θα είναι bachelors in computer science ( πληροφορική ) και masters in Management of Business , Innovation and Technology, ενός πολύ επιτυχημένου προγράμματος του AIT με ευρεία απήχηση σε στελέχη επιχειρήσεων. Τον Ιανουάριο , θα προσφερθεί και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Δηλαδή έχουμε γνωστικά αντικείμενα που γίνονται πρώτη φορά διαθέσιμα σε Έλληνες φοιτητές, χωρίς να πρέπει να φοιτήσουν στο εξωτερικό;

H συνεργασία με το πανεπιστήμιο του sheffield το οποίο στους τομείς της τεχνολογίας και της πληροφορικής, κατέχει την 6η θέση στην κατάταξη των βρετανικών πανεπιστημίων, εξασφαλίζει στους φοιτητές του athens tech, ότι θα λάβουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, σε χαμηλότερο κόστος, δίχως να χρειαστεί να φοιτήσουν στο εξωτερικό.

Γιατί κάποιος να επιλέξει το Ath Tech έναντι άλλων κολεγίων;

Το ΑΤΗΕNS TECH προέρχεται από την συνεργασία δύο εκ των μεγαλύτερων και εγκυρότερων ελληνικών κολλεγίων, στηρίζεται απο έναν ιστορικό και απο τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, και προσφέρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Sheffield. Στο ath/tech θα προσφέρονται ολιγομελή τμήματα σπουδών, ούτως ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν την ποιοτικότερη δυνατή εκπαίδευση.

Και καταλήγουμε στο πιο σημαντικό ζήτημα για τη μεγαλύτερη μερίδα των νέων αυτής της χώρας: ποια είναι τα πλάνα σας για την απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας;

Όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ως στόχο να διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης των φοιτητών τους, και να τους παράσχουν τα καλύτερα δυνατά εφόδια για να εισέρθουν στην αγορά εργασίας, όσο τω δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.

To ath/tech δημιουργήθηκε από δύο  ιστορικά κολέγια της Ελλάδας, έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους, και έχει την σφραγίδα ενός εκ των 100 καλύτερων πανεπιστήμιων του κόσμου. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών εύρεσης νέων θέσεων στην αγορά εργασίας, και για αυτό τον λόγο επιλέξαμε να προσφέρουμε συγκεκριμένες ειδικότητες με απήχηση στην αγορά εργασίας , τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό , παρέχοντας ένα πτυχίο “διαβατήριο” για εργασία σε όλο τον κόσμο.

SHARE:

24Media Network