Η καινοτομία στην καρδιά της MYTILINEOS

Η καινοτομία στην καρδιά της MYTILINEOS

Η Avokado, μία νέα και φιλόδοξη technology startup, συστήθηκε στο ελληνικό και διεθνές κοινό την Τετάρτη 21 Ιουνίου, φιλοδοξώντας να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε, παράγουμε και αλληλεπιδρούμε με την ενέργεια.

Η υιοθέτηση νέων τεχνολογικών λύσεων και ιδιαίτερα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) είναι αναγκαία συνθήκη για την υλοποίηση της «πράσινης» ενεργειακής μετάβασης. Ωστόσο, η παγκόσμια προσφορά είναι περιορισμένη σε σχέση με την ζήτηση που υπάρχει. Η Avokado έρχεται να καλύψει αυτό το κενό, με λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της παγκόσμιας έξυπνης αγοράς ενέργειας.

Με ενέργεια από την MYTILINEOS Energy & Metals, η Avokado υπόσχεται μέσα από νέες και συναρπαστικές υπηρεσίες να δημιουργήσει ένα ενεργειακό μέλλον που αξίζει να το ζήσεις. Συνδυάζοντας ΑΙ, data Intelligence και νέες τεχνολογίες, όπως Internet of Energy, Mobile, Social, Blockchain, αναμορφώνει τον τρόπο με τον οποία αντιλαμβανόμαστε την παροχή ενέργειας και κτίζει «έξυπνες πόλεις» για «έξυπνους πολίτες».

Ο Γιάννης Καλαφατάς, Chief Executive Director του Κλάδου Ενέργειας της MYTILINEOS, η οποία είναι ο Angel Investor της Avokado περιέγραψε το όραμα της εταιρείας και την ανάγκη να δημιουργηθεί μία inhouse τεχνογνωσία, όχι μόνο για τις ανάγκες της Protergia αλλά και όλης της ενεργειακής αγοράς. «Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιμονή μου να επενδύσουμε στην Avokado και υπερήφανος για αυτόν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας που μας έδωσε την μοναδική πλατφόρμα Smart Cities, εργαστήρια καινοτομίας και εργαλεία για τον ενεργειακό καταναλωτή του μέλλοντος» δήλωσε ο κ. Καλαφατάς κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

Σε ένα ενεργειακό περιβάλλον που μεταλλάσσεται ραγδαία, ο στόχος για μία μεγάλη ενεργειακή εταιρεία, όπως η MYTILINEOS, είναι όχι μόνο να συμβαδίζει με τις εξελίξεις, αλλά να τις δημιουργεί και να παράγει υπηρεσίες και προϊόντα χρήσιμα και βιώσιμα για όλους.

Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, CEO και Co-Founder της Avokado επεδίωξε να μεταφέρει στο κοινό το όραμα και τον σκοπό της Avokado. «Μία εταιρεία με πνεύμα startup, που θα εργάζεται για να φέρει “επανάσταση” στον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια. Με εξωστρέφεια και δυναμισμό απευθύνεται ήδη στην ελληνική και διεθνή αγορά, προσφέροντας λύσεις σε εταιρικούς και βιομηχανικούς πελάτες, Δήμους και κοινότητες, ενώ σύντομα και με την εξέλιξη των αλγορίθμων που επεξεργάζονται οι άνθρωποι της Avokado και σε ολοένα και περισσότερους πολίτες και επιχειρήσεις.»

Η Avokado τοποθετείται στην παγκόσμια αγορά με ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων ΤΝ που ικανοποιεί τις ανάγκες παραγωγών και καταναλωτών Ενέργειας ως προς την μέγιστη δυνατή κάλυψη των ενεργειακών αναγκών από καθαρές πηγές ενέργειας και την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος:

AVOS™ λειτουργικό σύστημα ΤΝ για συστήματα οικιακής μπαταρίας και μεγαλύτερα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (BESS).

AVOΧ™ πλατφόρμα ολοκληρωμένων λύσεων ΤΝ για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση.

AVOKADO AI™ «έξυπνη μηχανή» αλγορίθμων ΤΝ για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών των εταιρειών Ενέργειας, όπως για παράδειγμα είναι η βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη τιμών στην χονδρεμπορική αγορά ενέργειας.

Στην Avokado, πυξίδα είναι η ισχυρή δέσμευση για ένα βιώσιμο μέλλον, που περνά μέσα από τον κλάδο της Ενέργειας. Αποστολή της είναι να εξελιχθεί στον πιο αξιόπιστο σύμμαχο ενόψει της ενεργειακής μετάβασης, με όρους αειφορίας και με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

-Με λύσεις που βοηθούν τους ενεργειακούς παρόχους να βελτιώνουν το business της ενέργειας.

-Με λύσεις που βοηθούν τις πόλεις να επιταχύνουν την «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση.

Ο Βασίλης Νικολόπουλος CTO και Co-Founder της Avokado εξήγησε το νέο μοντέλο του prosumer, την στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς και πως δημιουργείται αξία και νεα revenues για τους stakeholders. «Οι prosumers γίνονται πια συνεργάτες στην νέα αποκεντρωμένη αγορά ενέργειας και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Avokado μεγιστοποιούν αυτές τις αξίες του νέου prosumer. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Avokado παίρνει σάρκα και οστά έχοντας έναν σημαντικό επενδυτή στην σύνθεσή της. Σκοπός μας να γίνουμε μία από τις πιο σημαντικές Ελληνικές εταιρίες τεχνολογίας, στον τομέα του Cleantech και Climate tech, έχοντας σαν στόχο την παγκόσμια αγορά.»

Εξάλλου, όπως δήλωσε η Βίβιαν Μπουζάλη, Chief Corporate Αffairs & Communications Officer της MYTILINEOS, υποδεχόμενη τους προσκεκλημένους στην εμπειρία της Avokado «στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, προς όφελος του καταναλωτή που εξελίσσεται σε prosumer, δίνοντάς του τη δύναμη να διαχειρίζεται ο ίδιος την ενέργεια.»

Μέσω των τεχνολογιών αιχμής Τεχνητής Νοημοσύνης, η Avokado στοχεύει να φέρει επανάσταση στον τρόπο παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης ενέργειας, με λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης για την ενέργεια του μέλλοντος, την βελτιστοποίηση της χρήσης των ενεργειακών πόρων και την ελαχιστοποίηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα