Η P&G ολοκληρώνει 20 πάρκα τσέπης

Η P&G ολοκληρώνει 20 πάρκα τσέπης

20 γειτονιές έχουν αποκτήσει ένα σημείο συνάντησης, πρασίνου και ανάσας στις πόλεις μας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» η P&G, σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη, δημιούργησε τρία νέα πάρκα τσέπης σε Μαρούσι, Περιστέρι και Βύρωνα, φτάνοντας συνολικά τα 20 Πάρκα Τσέπης σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Δυόμιση χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου πάρκου τσέπης στο Παγκράτι, 20 γειτονιές έγιναν πιο πράσινες, με την προσθήκη 11.500 δέντρων και φυτών.

Η σημασία της ύπαρξης Πάρκων Τσέπης στις μεγαλουπόλεις είναι καταλυτική με τα ίδια να έχουν σήμερα αναρίθμητα οφέλη τόσο στο Περιβάλλον όσο και στην Κοινωνία. Έτσι, η P&G, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένει πιστή στο στόχο της να συμβάλλει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των πόλεων, μέσα από τη δημιουργία χώρων πρασίνου που βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους και του αέρα, αποτελώντας παράλληλα εξαιρετικά σημεία συνάντησης και αναψυχής μικρών και μεγάλων.

Πρόσφατα, η P&G παρέδωσε τρία νέα Πάρκα Τσέπης, συμπληρώνοντας τα 20 συνολικά, δίνοντας συνέχεια σε ένα συνεπές πλάνο αξιοποίησης ανεκμετάλλευτων και εγκαταλελειμμένων χώρων, που αποκτούν ζωή. Οι κάτοικοι έχουν αγκαλιάσει τα Πάρκα Τσέπης που δημιουργήθηκαν στις γειτονιές τους, καθώς έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες με τα παιδιά και την οικογένεια τους, τους φίλους ή το κατοικίδιο τους, παίρνοντας ανάσες δροσιάς από την πολύβουη πόλη.

Το Πάρκο Τσέπης στο Μαρούσι, βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Μια έκταση 224 τ.μ. καλύφθηκε με περισσότερα από 900 φυτά και δέντρα, στη φύτευση των οποίων συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της εταιρίας. Παράλληλα, τοποθετήθηκε και αστικός εξοπλισμός όπως αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, παγκάκια, βρύση και κάδος απορριμμάτων.

Το Πάρκο Τσέπης στο Περιστέρι, έκτασης 113 τ.μ., βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διομήδους & Αιτωλών. Στο πάρκο τοποθετήθηκαν περισσότερα από 220 φυτά, καθώς και αστικός εξοπλισμός όπως αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, παγκάκια, βρύση, κάδος απορριμμάτων, ξενοδοχείο εντόμων και φωλιές πτηνών.

Το Πάρκο Τσέπης στον Βύρωνα, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Κολοκοτρώνη. Μια έκταση 304 τ.μ. καλύφθηκε με περισσότερα από 860 φυτά. Παράλληλα, μέσα στο πάρκο τοποθετήθηκε και αστικός εξοπλισμός όπως ταΐστρες και φωλιές πτηνών, κάτω από τα νέα δέντρα.

Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των πάρκων, αξιοποιούνται λύσεις βασισμένες στις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, ενώ οι περισσότερες κατασκευές έχουν γίνει με επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Η P&G, συνεχίζει και επεκτείνει το πρόγραμμα που υλοποιεί περισσότερο από δύο χρόνια, με τη δημιουργία επιπλέον πάρκων τσέπης στις γειτονιές των μεγάλων μας πόλεων.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.epithimies.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα